Válassza az Oldal lehetőséget

#milennélha – Dóri

2018.07.02.

#milennélha
A héten eljátszottunk a gondolattal, mi lenne, ha valaki vagy valami más bőrébe bújva élhetnénk. Ki(k) vagy mi(k) tükrözné(k) leginkább a személyiségemet akkor, ha állat vagy város lennék? Jó móka volt ezen elgondolkodni.

Állat: Azt hiszem, farkas lennék. Mindig úgy éreztem, nagyon bölcs és megfontolt állatok, félik az embert és ki kell érdemelni a bizalmukat, nem osztogatják csak úgy akárkinek. Ragaszkodnak a családjukhoz, érzékeik kifinomultak, csapatban dolgoznak. Lenyűgöző állatok.

Desszert: Azt hiszem, valamilyen modern sütemény lennék, glutén-, tej- és cukormentes, finom fehér színű krémmel, sok színes gyümölccsel, kreatív dekorálással és ehető virágokkal. (Mint amilyeneket @Bara süt 😉 )

Szín: Gyönyörű, élettel teli élénkzöld.

Ruha: Nagyon kényelmes, lezseren elegáns póló, amit ugyanúgy felvehetsz egy koncertre, mint blézerrel egy tárgyaláshoz.

Esemény: Szerintem egy erdei iskolás osztálykirándulás vagy egy zootábor lennék, ahol a gyerekek játszva és tapasztalva tanulhatnak a természetről.

Város: Most mondjam, hogy Lisszabon vagy nem is kell mondanom? 🙂
milennélha - három nő áll egymás mellett
Zeneszám: Emancipator – Minor cause. Mióta először hallottam, azt éreztem, ha zene lennék, bizony ez lennék én. Minden akkordja, minden tört ritmusa én vagyok. https://www.youtube.com/watch?v=fULXi348-jI

Iskolai tantárgy: Szerintem én az a tantárgy lennék, ami nem is rendes tantárgy, hanem egy meghívott iskolai program, amivel a gyerekek nem jobb tanulóvá, hanem elsősorban jobb emberré tehetők. Mint egy melegekkel vagy menekültekkel foglalkozó program, vagy egy szexuális nevelés óra.

Híres ember: Egyből három, nem tudok körülük választani, bárki szívesen lennék „Leakey angyalai” közül: Biruté Galdicas, orángután-kutató, Dian Fossey, gorilla-kutató vagy Jane Goodall, csimpánz-kutató. Mindhárom nő emberfeletti munkát végzett, ami 30-40 évvel ezelőtt, egy férfiuralta (tudományos) világban, még inkább elismerésre méltó. Diane Fossey az életét is adta a gorillák védelméért. Bátor, elszánt, intelligens mégis végtelenül érzékeny emberek ők, akiket maximálisan tisztelek azért, amit véghezvittek.

Valami a 90-es évekből: Azt hiszem, két sorozat lennék: Sailor Moon rajzfilmsorozatként megtanítanám a kislányoknak, hogy hercegnőként is szétrúghatják bárki seggét, Jóbarátokként pedig azt, hogy a fiatal felnőtt lét szívás, jópárszor orra fognak bukni, de őrizzék meg a humorukat és ápolják a barátságaikat, mert a végén minden rendben lesz.

Ha van kedvetek, Ti is osszátok meg velünk, mi lennétek, ha nem ember lennétek? 🙂

– Dóri –

Kép forrása: https://blogs.ntu.edu.sg/hp3203-2017-03/life-as-a-researcher-under-leakeys-angels/

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #milennélha írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum