Válassza az Oldal lehetőséget

#miheztartás – Zsuzsi

2018.02.26.

#miheztartás
Magyarország 2018.
Máris visszamentél dolgozni? Dehát a kislányod még csak egy éves. Igazán maradhattál volna otthon. Vagy ennyire kellett a pénz? Nem lett volna jobb még kicsit várni? És hol van akkor Sárika? Bölcsiben? Ja, hogy az apukája van most GYED-en? És mit szóltak ehhez a munkahelyén? A barátai nem kérdezték meg, hogy akkor ki hordja a nadrágot a családban? Meg akkor mit eszik Sárika napközben? Mi, az apukája főzi neki az ebédet? Na, ne hülyéskedj! Igazán kifordult a világ magából. Azt mondod, hogy ő szívesen csinálja mindezt? Élvezi a kakis pelenkacserét és a mindennapi játszóterezést? Pff, bezzeg a mi időkben. Mindenki tudta, mi a dolga.
A nőknek otthon a gyerek mellett volt a helye, háztartást vezetve, a férfiak meg keresték a pénzt. Nem volt az a luxus, hogy önkifejezés meg karrier.
Aztán mégis mindegyik gyerek felnőtt és normális lett.

USA 2018.
Még nem mentél vissza dolgozni? Dehát a kislányod már 3 hónapos. Mit csinálsz otthon egész nap? Nem jönne jól az extra kereset a háztartásban? A kicsi Jamesnek nem hiányzik több inger? Biztos unja már, hogy egyfolytában csak téged lát. Neked is jól jönne, ha nem csak otthon ülnél. Mit mond a férjed? Nem unja, hogy a család fenntartásáért csak egyedül ő felel? Azt mondod, szívesen dolgozik azért, hogy mindenetek meglegyen és még otthon is segít? Pff, nagyon kifordult a világ magából. Nekem még a munkahelyemen folyt el a magzatviz és a gyerek öt hetes korában már újra az irodában dolgoztam. Nem volt ám pihenés, meg segítség a férj részéről. A gyerekre a dajka vigyázott én meg mentem pénzt keresni, ahogy a férjem is. Mindenki tudta mi a dolga. Nem volt itt akkor luxus pihenés, meg napközbeni sorozatnézés, amíg a gyerek aludt.
Aztán mégis mindegyik gyerekünk felnőtt és normális lett.

A miheztartás végett jó tudni, hogy minden család máshogy működik. A feladatok felosztásától kezdve a gyerekek esti rutinjával bezárólag mindenki úgy éli a mindennapjait, ahogy az a legkönnyebb, legpihentetőbb és legpraktikusabb az adott család egészének.
Attól még, hogy a mi saját példánk eltérő a másikétól az nem jelenti azt, hogy jobb, progresszívebb vagy hatékonyabb az egyik a másiknál.
Ezért hát, ha támogatóan és kedvesen nem tudunk megnyilvánulni mások életével kapcsolatban, akkor jobb, ha csendben maradunk. A példákba bújtatott rejtett ítélkezés, utalás nem segíti egyik felet sem.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #miheztartás írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum