Válassza az Oldal lehetőséget

#megtréfálazagyam

2017.06.14.

#megtréfálazagyam

Nem kell pszichológusnak lenned, hogy felismerd a pánikroham tüneteit magadon – nekem mégis majdnem két évtized kellett hozzá, hogy rájöjjek, az a szorító érzés a torkomban, a liftező gyomor, a remegés, a szívdobogás, a forróságérzet, mind-mind a pánik jelei.

megtrefalazagyam szikla tábla

Gyerekként egyik orvostól vittek a másikig, hazajáró vendég voltam a gasztroenterológián. Hol erre kaptam gyógyszert, hol arra – a rosszullétek viszont csak nem szűntek. Aztán néhány éve, amikor nem bírtam egyedül hazajönni a buszpályaudvarról, és egy ismeretlen panelházban bujkáltam egy órán keresztül, hogy megnyugodjak, felismertem: a félelmeim nem valósak.

Csak az agyam játszik velem. Azóta is minden alkalommal erre próbálom emlékeztetni magam, de ez borzasztóan nehéz. Egy olyan beszűkült tudatállapotba kerülök ilyenkor, hogy semmi, de tényleg semmi másra nem tudok gondolni, csak a helyzetből való menekülésre, miközben csak a saját rosszullétemre bírok fókuszálni. Amitől persze még jobban megijedek, és még inkább menekülni szeretnék, de persze egy vizsgáról vagy egy zárt repülőből ez elég nehéz. Az egész egy végtelen lefelé húzó spirál. Kikerülni belőle nem könnyű, de dolgozom rajta. A végén nekem kell győznöm. Hiszen csak az agyam játszik velem.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #megtréfálazagyam írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum