Válassza az Oldal lehetőséget

#megtréfálazagyam

2017.06.12.

#megtréfálazagyam

Az elég triviális, amikor a stressz, az aggodalom, a félelem elkezdi megenni a testet. Felerősödnek a tünetek, kivirágzik az allergia, a hajlamból betegség lesz. Ugyanilyen hétköznapi, amikor a test játszik az érzelmekkel, vagyis amikor megtréfál az agyam.

megtrefalazagyam cider pohár belseje

Fiatal párok, házasulandók, ha tanácsot kérnek (öregszem, basszus), csak egy dolgot szoktam mondani: aranyszabály, hogy éhesen vagy kimerülten nem beszélünk fontos dolgokról. Olyankor a másik hangjából kihallod az összes olyan célzást és rosszindulatot, ami neki soha az eszébe sem jutott. Egy jó vacsora, egy kis alvás, és máris kevésbé pukkancs mindenki. Soha nem szabad elbagatellizálni ezeket a fizikai állapotból adódó érzelmeket.

Ha hetekig az ágyhoz vagy kötve, akkor bizonyos dolgok indokolatlanul bosszantóvá válhatnak, és az apró, önálló tevékenységek pedig létszükségletté. Pont ugyanannyira befolyásoló, mint amikor egy jó kávé felpörget, egy cukorbomba felrobban a véredben, vagy éppen egy pohár ital elsimítja a gondolatokat. Egy-egy ilyen fizikai dolog az érzelmi világunkra is kihatással lehet. Például havonta egyszer el tudom magam sírni egy orosz ovisokról készült videón, vagy felnégyeléssel fenyegetnék valakit, aki véletlenül nekem jön az utcán. Ilyenkor a közbiztonság érdekében csokit eszek. Mert az igazi szuperhősök megmentik a világot a pusztulástól! 😉

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #megtréfálazagyam írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum