Válassza az Oldal lehetőséget

#magamismeglepődtem – Zsuzsi

2018.04.18.

#magamismeglepődtem
Amikor visszatekintve rájövök, hogy milyen naiv, buta, túl nyers, esetlegesen bunkó voltam bizonyos helyzetekben.
Bizony, van, hogy csak később, akár évekkel később, tudatosul, hogyan is viselkedtem, értelmeztem bizonyos szituációkat. Olyan kellemetlen az ilyen. Még most itt a gép előtt ülve is belepirulok, ahogy felidézek pár ilyen emléket. Aztán kicsit szorongok is ezek miatt a jelenben és ostorozom magam, hogy hát hogy lehettem ennyire hülye?

Az egyik ilyen remek emlékem, amikor is azt hittem, hogy nekem jól áll a raszta haj. Fogalmam sincs, hogy hol volt akkor az eszem. Kicsit a környezetemre is megorroltam így visszatekintve, hiszen valaki igazán szólhatott volna, hogy úgy is lehet ám lázadni, hogy közben nem néz ki nevetségesen az ember.

#magamismeglepődtem - madár az ágon

Aztán amikor egy kapcsolat már mindenki számára nyilvánvalóan haldoklik, de az, aki benne van, azért még küzd, vergődik, csapkod, mint egy partra vetett hal. Magam is meglepődtem, hogy ennyire nem láttam tisztán, amikor ez velem történt meg.

Na, meg amikor a reflexszerű válasz hasítja a csendet és te legszívesebben visszafordítanád az időt, megszakítanád a hang terjedését a levegőben, de már tehetetlen vagy. A szavak elindultak, még nem értek oda, de te tudod, hogy már késő. Ez kicsit olyan, mint amikor az ember meggondolatlanul küld el egy emailt, üzenetet, csak a szavak hatása egyből látható.

Nektek vannak arcpirító emlékeitek, amikkel önmagatokat is megleptétek?

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #magamismeglepődtem írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum