Válassza az Oldal lehetőséget

#magadnaktanulsz

2016.08.21.

#magadnaktanulsz

Azt hiszed, ugye? Hányszor hallottad, hogy ezt legalább nem veheti el tőled senki? Részben igaz, de mondok jobbat: nagyon sokak helyett is tanulsz. És értük. A tanulás eszköz a kezedben, amivel a saját életedet jobbá teheted. Eszköz ahhoz is, hogy mások életét is jobbá tehesd. Pók se kellett hozzá és szupererőt kaptál! 🙂

Magadnaktanulsz Könyv és sör pokrócon

A világ jó felére születtél, hogy megtanítottak olvasni, írni és számolni. Hozzáférést kaptál egy közös örökséghez, tudáshoz, amihez sokan nem. Összeköt a múlttal, a saját múltaddal és a közösséged múltjával, és összeköt a jövővel is. Érzéseket, értékeket közvetít időn és téren keresztül.

Láthatod, hogy a világ ezerszínű, elérheted, megismerheted a többi embert, a többi kultúrát, azt, hogy hogyan és miért élnek másképpen, mint mi. Kérdezhetsz és válaszokat kaphatsz. Információt szerezhetsz sokfelől, mielőtt elhatároznád magad. Mert a legkisebb döntéseddel is hatást gyakorolsz. Nem kell félned és hinned, hogy az ég a bűneidért sötétül el vagy hogy démonok jönnek a házadba, hazádba és elveszik azt. Ettől még nem lesz feltétlenül kevésbé ijesztő, tudom ám. De téged nem vakon vezetnek.

Nem mások adják a kezedbe a döntéseidet. Akkor is, amikor csak nehéz és nehezebb lehetőség vesz körül: mindig választhatsz! Azok helyett is, akik nem kaptak ilyen mérvű kontrollt a saját életük felett – ennek minden felelősségével. Szóval, szerintem magadnak tanulsz és egyben mindannyiunknak tanulsz.

Te mit gondolsz, kinek tanulsz? 🙂

-Száva-

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #magadnaktanulsz írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum