Válassza az Oldal lehetőséget

#magadnaktanulsz

2016.08.22.

#magadnaktanulsz

Kedves hatodikos kislány, ne aggódj, nincs itt a világ vége csak azért, mert megkaptad életed első hármasát fizikából. Nem kell fejleszegve hazafelé baktatni. Azt a vödör vizet sem rád akarták önteni, amikor hazafelé menet elhaladtál az emeletes ház előtt, csupán véletlenül landolt két lépéssel előtted. Butaság egy hármas miatt így szomorkodni. Ki fogod javítani, majd meglátod. Tanuld meg, hogy néha rosszul is teljesíthetsz!

Kedves gimnazista lány, ne aggódj, hogy nem vagy kitűnő, úgy mint a osztálytársad, akihez mindig hasonlítanak. Ettől függetlenül te is értékes vagy. Próbálj több energiát fektetni abba, amiben valóban jó vagy és ráadásul örömet is okoz neked. Felejtsd el az átsírt órákat, túlstresszelt éjjeleket egy matek dolgozat vagy rossz jegy miatt. Egyszerűen nem éri meg. Ne arra koncentrálj, hogy mi az, ami nem megy hiánytalanul, hanem légy büszke, arra, amiben jó vagy, legyél büszke az elért teljesítményeidre! Tanuld meg, hogy mi az, amire az értékes idődet fordítod!

magadnaktanulsz bizonyítvány érdemjegyekkel

Kedves egyetemista lány, ne aggódj, ha az egyik tanárod azt mondja: “Döntse el, hogy tanulni vagy dolgozni akar-e!”. Emiatt nem neked kellene rosszul érezned magad, hiszen te mindkettőt szeretnéd és mindkettőre szükséged van. Később rájössz, hogy sokan nem is látják, mennyire szerencsés az életük. Ne érezd úgy, hogy állandóan mentegetőznöd kell, hogy te bölcsész vagy. Ne érezd, hogy meg kell magyaráznod a matekos, infós, építész diákoknak, hogy neked is lesz jó munkád. Legyél büszke magadra, hogy több nyelvet is beszélsz és iskola mellett eltartod magad. Ne mentegetőzz senkinek, hogy mit miért csinálsz! Ja, és épp itt lenne az ideje, hogy megtanulj kikapcsolódni, hogy feltöltsd magadat. Tanuld meg, hogy mindenkinek más az útja!

Kedves dolgozó nő, ne aggódj, hogy csupán egy BA diplomát szereztél. Senki nem veti ezt a szemedre, csakis önmagad. Ne érezd magad kisebbnek, amikor egy házibuliban szemlesütve elfordulnak, mert nem a második mesterszakodat vagy doktoridat csinálod, hanem te “csak” dolgozol. Emlékezz rá, hogy milyen út vezetett eddig és, hogy mennyire jó érzés volt megkapni az első, igazi fizetésedet. Koncentrálj arra, hogy mennyire szerencsés vagy, hogy huszonnyolc évesen 5+ éves munkatapasztalatod van. Tanuld meg, hogy magadnak élsz, magadnak tanulsz!

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #magadnaktanulsz írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum