Válassza az Oldal lehetőséget

#lottóötös – Zsuzsi

2018.12.13.

#lottóötös
8, 56, 31, 79, 84
Ezeket a számokat tenném meg, ha lottóznék, de valamiért nem lottozóm. Pedig milyen jó lenne egy halom pénzt nyerni csak úgy a semmiből.

Mindig is érdekesnek találtam azoknak az embereknek az élettörténetét, akik megnyerték a lottó ötöst, ám nem tudtak élni a pénz nyújtotta lehetőséggel. Volt, aki nem tartotta titokban és a jószívűségének köszönhetően minden barátnak, ismerősnek adott pénzt, ha kért, hiszen neki úgyis sok volt. Volt, aki több luxus yachtot, autót vett a nyereményből, azonban nem számolt a fenntartási költségekkel, így a végén adósságba verte magát. Túl felelőtlenek, túl nagylelkűek voltak ezek az emberek. Mondhatni úgyis, hogy csak a mának éltek, akár jószívűségből, akár önös érdekből tették, hosszú távon nem volt kifizetődő az, ahogy az ölükbe hullott szerencsével bántak.

lottóötös, zsuzsi, malacpersely

És itt jön a képbe, hogy talán az egyik legnagyobb hiányossága a mai oktatási rendszernek, hogy nem tanít meg a pénzzel bánni. Nem tudjuk, milyen lehetőségeink vannak azon kívül, hogy gyűjtögetjük a bankban vagy a párnahuzatban, ha egyáltalán van mit félretenni a hónap végén. Pedig mennyire nagy hatása lehetne az emberek életére, ha középiskolában tanulnának a különböző befektetési módszerekról, részvényekről. A banki kölcsönök jelentőségét és működési elveit is érdemes lenne áttekinteni, hogy az emberek jobban átgondolják, mire és mikor szükséges a kölcsön. Az iskolából kikerülve a pénzügyi tudás, ismeret sokat segítene az első pár fizetés vagy egy lottó ötös nyeremény meggondolt, előrelátó kezelésével kapcsolatban.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #lottóötös írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum