Válassza az Oldal lehetőséget

#kultúrsokk

2017.01.16.

#kultúrsokk Bolognában izgalmas volt. Sokat láttam, kóstoltam, tapasztaltam. Ott éreztem először, hogy milyen fantasztikus, hogy olyanok is szeretettel fogadnak az otthonukban, akikkel előtte soha nem találkoztam. Úgy is, hogy nem kötelezi őket vér és pénz. Csak megosztják ami van: kultúrát, ételt, élményt.

Isztambulban igazán otthonos és szenvedélyes volt. Ott az ajtók olyan könnyen nyílnak, mint az enyém. A nyelvek olyan gyorsan megerednek, mint az enyém. A karok ölelésre nyílnak, csakúgy, mint az enyéim.

kultursokk vica welsome on board piros cipő

Strasbourgban kényelmes volt. Az életem ott finom, elegáns, művészi, kellemes, érdekes. Csinos ruhák fejkendővel és anélkül, testes vörösborral teli poharak, modern művészet, ízletes sajtválogatás és szerelem, hatalmas szerelem.

Budapesten kihívásokkal és sikerekkel teli. Itt másoknak élek, azért kelek fel, hogy másoknak olyan élményei legyenek, mint nekem Bolognában, Isztambulban és Strasbourgban.

A legnagyobb #kultúrsokk bizony akkor jön el, amikor azt látom, hogy amit érzek, a legtöbb európainak nem természetes. Nem mindenki osztja meg az élményeket és a tulajdont. Nem mindenki nyit ajtót, ölel át és beszélget. Nem mindenki csodál egy graffitit, élvez átéléssel egy falat ételt egy korty itallal. Nem mindenki szeret tisztán és őszintén – önmagát vagy másokat.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #kultúrsokk írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum