Válassza az Oldal lehetőséget

#kommentszekció – Dóri

2019.01.30.

#kommentszekció
A névtelenség, arctalanság birodalma… fura, hogy mik ki nem jönnek az emberből, ha elrejtheti a személyiségét a normáknak való megfelelés elől. A legtöbbször elszomorító meglátni az emberekben tomboló határtalan frusztrációt és kegyetlenséget, ami csak úgy árad ezekből a rosszindulatú üzenetekből.

stop tábla kommentszekció

Ugyanakkor pont ez az arctalanság teszi azt is lehetővé, hogy vadidegen emberek segítsenek egymásnak a világ végéről. (Ha nem érted, miről beszélek, csak gondolj bele, hányan mennek el a bajbajutott embertársaik mellett a normák miatt.) Lehetővé teszi, hogy kedves képek szeljék keresztül-kasul az internetet, amivel gyerekeket tanítanak meg a tanáraik arra, hogy az internetre feltöltött képek milyen kontrollálhatatlanul szelik át a világot. Azt is őszintén remélem, hogy a sok lájk hatására tényleg van olyan kisfiú, akit azóta Goku-nak hívnak (Son Goku…) és a mosolygós skandináv kislányok is megkapták a kiskutyájukat.

Szeretek néha értelmes és előremutató vitákat olvasni, amik pont azért működnek, mert az embereknek nem kell aggódniuk a véleményük megfogalmazása miatt. Be kell valljam, sokszor élvezem a maró gúnyt és az intelligens, de rosszmájú, ironikus megjegyzéseket – természetesen politikai cikkek alatt. Kifejezetten kedvelem, amikor valami igazán „smart” poént lő el valaki a kommentek között.
Szeretem, ha korlátlanul dől a hülyeség az emberekből egy-egy poszt vagy thread alatt.

Tudom magamról, hogy elképesztően naiv vagyok, de a szabad internetben akkor is hiszek. A szabad internethez viszont az is kell, hogy mindenki elmondhassa a véleményét. A kommentelés kultúráján még rengeteget kell dolgoznunk, de legyünk elnézőek: egy olyan jelenségről beszélünk, ami alig több, mint egy évtizede létezik. Ki kell még találnunk a normáit ennek az új véleménynyilvánítási térnek, de azt hiszem, az irány alapvetően jó. Amennyiben a gyűlöletbeszéd és az álhírek terjesztése kordában van tartva, én azt gondolom, helye van a kommentszekciónak az interneten, és hogy összességében egy jobb és igazságosabb világ felé visz majd minket. Legalábbis remélem 🙂 Szedjetek szét nyugodtan a kommentekben, ha ti nem így gondoljátok 😉

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #kommentszekció írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum