Válassza az Oldal lehetőséget

#kolléga – Száva

2018.07.24.

#kolléga
Számomra nagyon érdekes, hogy különböző közegekben hogyan alakulnak a kollegiális kapcsolatok. Dolgoztam már kisebb és nagyobb multinál, kisvállalkozásnál, ügynökségnél és mindenhol másféle kapcsolat alakult ki a közvetlen munkatársaimmal. Ha pedig más országokat nézünk, akkor végképp eltérő a kollégákhoz való viszonyulás.

kolléga-cukorkák az asztalon pár papír darabon


Egy jófej kollégával mennyit osztasz meg a hétköznapjaidból? Tudjon a családod, párod, gyereked vagy a kutyád létezéséről? Érdekes információ egy munkatársnak, hogy a környezetedben élőkkel mi történt?
A szakmai fejlődés érdekében bizalommal kérdezhetsz tőle? Lehetsz őszinte vele a munkahelyi történésekkel kapcsolatban? Mennyire engedheted a közeledbe? Alakulhat ki barátság?
És ha minden a leginkább klappol is, mi marad ebből a kapcsolatból, ha valamelyikőtök munkahelyet vált? Vajon lesz benne annyi kraft, hogy néha összeüljetek egy sörre?

Nálam az elmúlt 10 évből maradt néhány szakmailag értékes kapcsolat, amihez később üzlet vagy tanulás szempontjából vissza lehetett térni, de a legtöbb jó viszony, barátság, ami munkahelyen kialakult, a váltással le is zárult. Sajnálom, de megértettem, hogy ennyi energia fért bele és nem több.

Ti hogy viszonyultok a kollégáitokhoz? Milyen kapcsolatot igényel vagy enged meg a munkátok?

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #kolléga írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum