Válassza az Oldal lehetőséget

#kolléga – Dóri

2018.07.26.

#kolléga
Portugálul a „colega” szó nem csak a hagyományos értelemben vett munkatársat jelenti, de az osztálytársakra, csoporttársakra, csapattársakra is használják. Lehet, hogy ez a többlettartalom teszi, hogy az első pillanattól kezdve, ahogy beléptem az egyetem kapuján, komolyan voltam véve. A tanárok a legelejétől kezdve leendő kollégájukként kezelték az egész osztályt. Nem volt szerepjátszás, hatalommal való visszaélés, büntetéssel való fenyegetés, szemforgatás, kifugárázás, lekezelés. Biztos azt gondoljátok, hogy elfogult vagyok és lehet, hogy egy kicsit tényleg így van. Az viszont tény, hogy a fenti felsorolás mind velem megtörtént eseteken alapul. És szerintem ti is tudnátok idézni jópárat.


Vannak ötleteim, hogy mit lehetne máshogyan. Szerintem ijesztően keveset dolgozunk csapatban a közoktatásban, nem tanulunk meg jó „kollégák” lenni. Sőt, a bizalmatlanságot érzem egyfajta alapbeállításnak. (Erről írtam is korábban, keresd a #jómagyarszokás hesteget!) Pedig ha bizalommal fordulnak felém, én is azt érzem, hogy bármire képes vagyok.

Szeptemberben kezdek az új munkahelyemen. Már amikor megérkeztem az interjúra, rögtön elfogott egy nagyon jó érzés: valami azt súgta, hogy jó helyen, jó társaságban leszek. Szorítsatok, hogy így legyen!

– Dóri –

Photo by Alvin Mahmudov on Unsplash

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #kolléga írásunkat is

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum