Válassza az Oldal lehetőséget

#kedvenctanár – Vica

2019.01.22.

#kedvenctanár

„Követelek tőled, mert tisztellek” Ez állt a tábla fölött, amikor először beléptem az osztályterembe, elsősként. A négy év során, amit Emi nénivel töltöttünk, többször is visszatértünk ehhez a mondathoz. Együtt beszélgettünk róla, bizonyos helyzetekben hivatkoztunk rá, egy barátnőm még az emlékkönyvembe is beírta.

kedvenctanar, vica, lapra rajzolnak

Emi néni valóban ilyen tanár volt: követelt tőlünk és tisztelt bennünket, már 7 éves korunkban is. Ahogy anyám mondja mindig a gyerekekről: „Nem hülye, csak kicsi”. Ezért úgy gondolom, hogy akkor tudunk egészséges felnőtteket nevelni, ha meglátjuk a teljes embert egy kisgyermekben. Így segíthetünk neki legjobban felismerni, milyen potenciál rejlik benne, milyen sokat ér ő.

Számos pontja van a formális oktatási rendszernek, amin a modern fejlesztések és a világot járt tanárok sokat dobnak. De a közösség szolgálata, a fejlődés igénye, a játék és a dal szeretete, a hibáink felismerése olyan értékek, amiket okostábla, laptop és harmadik idegen nyelv nélkül is meg kell tanulnunk abban a néhány évben, amíg általános iskolában ülünk napi 8 órát, mert utána már irtó nehéz.

Mindig hálás leszek Emi néninek, hogy ezeket megtanította nekem.

Kezit csókolom! 🙂

– Vica –

 

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #kedvenctanár írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum