Válassza az Oldal lehetőséget

#karácsonyfabontás – Száva

2019.01.01.

#karácsonyfabontás
Ne legyen élő karácsonyfa, de ne legyen műfenyő sem idén: hát selyempapírból varázsoltam az ablakra egy hatalmas fát, akrillal festett papírdíszekkel, izzósor is került rá. Itt az idő elbontani és a celluxszal való hadakozás közepette az ünnep maradékait is összeseperni.

selyempapír karácsonyfabontás

Meglepő volt, hogy az én ünnepem mennyire békés és hogy mennyire nem sűríthető bele pár napba. Szerves része az advent, a készülődés és a vendéglátás: alig győzöm az aktív ünneplést nyújtani, mint a rétestésztát.
Annyi sok kellemetlen és kínos karácsony után, én a mérgező kapcsolatok megnyirbálásával és ezzel a maximalista, mártír karácsonyi készülődéssel kompenzáltam. Az utóbbi évekre ez szépen egyensúlyba állt, hát innen a béke.

Most elteszem a díszeket a dobozukba, lebontom a girlandot és az összes szalag, matrica, papír a fiókba vándorol. Előkerül a téli dekoráció többi darabja, ami a metsző hideg levegőt, a hó hullását, a kuckózós hétköznapokat igyekszik ünnepelni. Aztán pár hét és már jöhetnek a tavaszi ajtódíszek, a fából készült dekornyúl, amit Zsuzsitól kaptam a régi kis lakásom felavatására…

Sok-sok emlék és kedves apróság, amely különlegessé teszi a mindennapokat és kiragad a rohanásból. Nem sajnálom a gyorsan pergő heteket, nem számolgatom az előttem álló, egyre fogyó éveket, de minden sivár, szürke napot kiállhatatlannak tartok. Egy csészényi különleges kávé, egy átmozgató séta a hidegben, egy összebújós meccsnézés a kanapén, mind-mind derűs fényfoltok, amelyekből minden napra jutni kell valamennyinek. Várom őket és minden pillanatukat kiélvezem, tudva, hogy mennyire kivételes az életem.

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #karácsonyfabontás írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum