Válassza az Oldal lehetőséget

#jövő

2017.01.11.

#jövő Olyan sok mindent remélek a jövőtől: békét az egész világon, egyenlőséget és elfogadást vallási, nemi és szexuális téren, valamint több természetet mindenkinek! Ilyen wannabe-hippie vagyok. Tudom, hogy idealista a világképem a jövőt tekintve, de legalább van miben reménykedni, miért küzdeni.

A háborúkkal kapcsolatban nem érzem, hogy akárhogyan is lenne hatásom a végkimenetelre. Az egyenlőséget, elfogadást hirdetem, támogatom és kiállok mellette.

jövő - portugál óceánpart

A természetre, a körölüttünk lévő világra úgy próbálok hatással lenni, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomom.
Növényi alapú táplálkozást folytatok és hiszem, hogy hosszú távon nagy segítség lenne a bolygónknak, ha minél többen átállnának erre az életmódra. Így egyre kevesebb állatot tenyésztenének a fogyasztói társadalom igényeinek kielégítésére, ezzel is több esélyt adva a légszennyezés megszűnésének és a globális felmelegedés elleni harcnak.

A veganizmus mint állatjogokért küzdő mozgalom egy viszonylag könnyen követhető életforma, csupán kicsit több tudatosságot kell beletenni a mindennapokba:
– a pörkölt helyett készíts egy borsópörköltet
– a nagy, márkás szépítkezőszerek helyett vegyél cruelty free vagy vegán márkával ellátottat
– a bőrtáska helyett válassz műbőrt, a különbséget sokan észre sem veszik.

Én sem egyszerre változtattam mindenen, hiszen nehéz a megszokott életformánkból kilépni. Viszont amikor elkezdtem, akkor az egyik újdonsággal jött a másik, illetve az érzés is, hogy ezzel nem csak magamnak, de a világnak is jót teszek.
#govegan

– Zsuzsi-

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #jövő írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum