Válassza az Oldal lehetőséget

#jövő

2017.01.08.

#jövő Egyre gyorsabb és gyorsabb lesz, azt hiszem. Én a legtöbb szélsőség forrását az információrobbanásban látom. 50 évvel ezelőtt, ha nem akartál, nem is tudtál dolgokról, de ha el is ért az infó, volt, hogy eltelt már 2-3 nap is. Most csipog a telefonod éjjel-nappal és minden terrorcselekményről azonnal tudsz, bárhol is történt. A Facebooknak köszönhetően egy órán belül azt is tudod, hogy a szétszóródott ismerőseid közül mindenki biztonságban van-e.

jövő - kávé egy újságon

A szívszaggató, tarthatatlan tempón felül pedig a másik kérdés a rend: úgy őszintén, te érted, hogy mi történik Aleppóban? Érted, hogy mi köze ehhez Amerikának, Oroszországnak, Törökországnak; Szíriának és Assadnak? A felkelők most ki ellen keltek fel? És hogy kinek a híreit hidd el? Inkább vállat rántasz a hullahalmok és a romok alól kilógó testrészek felett. Vállat rántasz a csonttá fogyott éhező gyerekek felett Afrikában, és vállat rántasz az összerogyott olasz városok felett is. (Emlékeztél még rá egyáltalán?)

Ez nem vádaskodás. Ez a normális, mert véded magadat, a józan eszedet. Elveszett a fekete és a fehér, elveszett az egyértelmű igazság, elveszett a rend. Valójában soha nem is volt, mindannyian tudjuk. De lassabb és kevesebb információ mellett könnyebben megmaradt a látszata.

Két lehetőség marad szerintem: elfogadod, hogy nem látod át a világot, de láthatod az embereket benne, egyesével. Segítesz ahol éppen tudsz, hogy az emberségedet megőrizd. Vagy keresni kell egy új „istent”. Vallást, politikát, rendszert, aki visszaadja a rendet, a hiteted. Ad négy sarkot a világnak, hogy tudd, hol, miben élsz és mi a helyes. És az emberek találnak maguknak új isteneket, akiket imádhatnak és vakon követhetnek. Akik átviszik őket ezen a zűrzavaros káoszon. Jó pénzért, persze.

Tanács a jövőre? Ha egy rendszerben nem látsz hibát, gyengeséget, nincsenek kételyeid… akkor kezdj el gyanakodni és csekkold a tárcádat!

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #jövő írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum