Válassza az Oldal lehetőséget

#homofóbiaellen

2017.05.15.

#homofóbiaellen #idaho

“Én nem vagyok homofób, csak…”

“Engem nem érdekel, ki mit csinál a négy fal között.” Nevelj gyereket, tarts háziállatot, strandolj a négy fal között, elvégre mind magánügy, nem? Semmi közöm hozzá, nem akarom látni, hogy eléd jön a férjed, megfogod a feleséged kezét az utcán, vagy kirakod a gyereked képét az asztalra. Magánélet, magánügy, nemde?

“Nem akarom, hogy a gyerekem ilyet lásson.” A valóságshow-t, a hajléktalanok nyomorgását a lába előtt, a rokonbácsi borgőzös leheletét, a négyeshatoson maszturbáló perverz fazont, azt megtapasztalhatja, de tuti megomolna, ha azt látná, hogy két azonos nemű ember kézenfogva sétál, vagy megcsókolja egymást. Brr.

homofóbiaellen - pride, szivárvány színű esernyő

„Miért kell azért lezárni a várost egy fél napra, hogy ezek pávatollas tangában felvonuljanak?” Lezárjuk a húsvéti körmenetért, a majálisért, bicikliversenyért, devizahitel elleni felvonulásért, és akkor még ezért is? Ráadásul képzeld el, hogy ahhoz a felvonuló húszezer emberhez hány páva tolla is kell…

„Evolúció, szaporodás, mi lesz a családokkal?” Egy huszárvágással megoldja a társadalmunk. Gyereke lehet egy csomó embernek, aki nem szeretne egyáltalán, vagy nem képes felnevelni. És nem lehet gyereke egy csomó embernek, aki teljes szívvel és gondossággal felnevelné. Ha valaki stabil, szeretetteljes körülményeket tud biztosítani, akkor részemről hótt mindegy, hogy meleg, vagy eredendően, esetleg balesetből adódóan még-már fogamzásképtelen. Funkcionáló, kiegyensúlyozott családokat szeretnék látni magam körül. Őszinte leszek: heteró, gyereket nevelő párok között se nagyon tudnék öt olyat mondani az elmúlt harminc évből, ahol lennék/lettem volna gyerek.

“LMBTQXYXSAXSASDasdf, meg még mit nem, hahaha.” Az lenne a legjobb, ha nem neveznénk sehogy, akkor nem lehetne róla beszélni. Így meg érteni kéne, hogy mi a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer. (Kis segítség: egyik sem jelent pedofíliát.) Egyszerűbb, ha csak azzal foglalkozom, ami az én életem része! A fogyatékosok és a betegek, a vidékiek és a városiak, a munkások és a munkanélküliek, a tanárok és a diákok meg oldják meg, ahogy akarják. Ettől fog csak gördülékenyen működni egy társadalom!

Úgyhogy összegezve, szarkazmus off: légyszi, projektálj a négy fal között, és inkább ismerd meg a világ sokféleségét, mert így élünk már sok ezer év óta, együtt.

-Száva-

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #homofóbiaellen írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum