Válassza az Oldal lehetőséget

#holkezdődikaházsárt – Vica

2019.05.13.

#holkezdődikaházsárt
Nagyon nehéz összecsiszolni két élet mindennapjait. Az elkellpakolni-t, a kurvasokamosogatnivaló-t, a mikorérszhazá-t, a kiviszileaszemetet-et és még olyan sok minden mást.

Dr. P viharzási időszakként szokta emlegetni, amikor a pároknak össze kell szokniuk, vagy különben megszöknek a végén. Szerintem mi túl vagyunk rajta D-vel, már eléggé bizonyos, hogy egyikünk sem tervez szökni.

De most jön a neheze, hogy jobbá váljak önmagamnál, miatta, érte.

Az én házsártom a rendrakás. Nem vagyok egy tisztaságmániás, de ha nincs rend, kifejezetten rosszul vagyok – meséltem erről nektek is korábban. Amikor hazaérek és kupi van és itthon volt és nem dolgozott és nem tudok nekiállni dolgozni vagy pihenni, mert úgy érzem, hogy nekem kell helyette megcsinálnom… És akkor kipukkan az a kis szelep a fejemben és szép, nem szép, felemelem a hangom. Jó esetben csak egyszer, rosszabb alkalmakkor percekig tart.

És hallom, ahogy az anyám, a pótapám, a nagyanyám, az apám mindannyian ömlenek kifelé a számon.

Aztán felnézek és a szemében magamat látom 15 évesen, tehetetlenül, idegesen, megkérdőjelezve a saját értékeimet és a kapcsolatunkat.

#holkezdődikaházsárt - harcoló madarak

Annyit kér, hogy szépen mondjam, ne kiabáljak.

Tudom, hogy nem szabad. Gyerekkoromban az ilyen kiabálásoktól belázasodtam, akkor is, ha nem nekem szólt, annyira nem tudtam elviselni.

Szóval most magamon dolgozom, nem a lakás rendberakásán. Ha szépen kérem, vagy normális hangon előre megbeszéltük, hogy az ő dolga, akkor is megcsinálja.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #holkezdődikaházsárt írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum