Válassza az Oldal lehetőséget

#hivatás – Vica

2018.09.19.

#hivatás
Sokáig kerestem az angol „call” vagy „calling” szó magyar megfelelőjét, mert nagyon szépnek gondolom, hogy valaki egy „hívásra” felelve cselekszik, mely cselekedet legtöbbször mások életének jobbá tételét szolgálja. A „hivatás” szót találom legközelebb hozzá magyarul, ami azért is tetszik, ahogy Dr. P mondta is ma egy kis bor felett, mert magában hordozza a „hív” szót.

Amikor elmesélem, hogy a munkám milyen hatással van mások életére, mindig érzek egy kis bizsergést. Libabőrös leszek és sokszor könnybe lábad a szemem. Persze nem a saját nagyszerűségemtől (pedig aztán! 🙂 ), hanem amiatt, mert elérzékenyülök attól a tudattól, hogy a hivatásom gyakorlása, amit mindennap teszek, jobbá teszi körülöttem a világot.

#hivatás - varjú a falon
Azzal, hogy válaszoltam a hívásra, ami kicsábított 19 évesen az iskolapadból, aztán elszólított Magyarországról, majd vissza Budapestre, el Strasbourgba és minden irracionálisnak tűnő körülmény ellenére vissza Magyarországra, akkor valójában a hivatásomat követtem.

Úgy érzem, hogy ez valami nagyobb nálam, valami, amiben igazán jó vagyok és addig kell követnem a hívást, amíg csak van bennem mit adni a világnak.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #hivatás írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum