Válassza az Oldal lehetőséget

#hivatás – Száva

2018.09.20.

#hivatás
Gyerekkorom óta tudtam, hogy mi az én hivatásom. Aztán hiába kopogtattam annak a zárt szakmai világnak a falait, próbáltam átmászni, megkerülni, érdemessé válni, a színház nem nyílt meg számomra.
Közben azért jobban megismertem ezt a területet és rájöttem, hogy nem is biztos, hogy jó irányból jövök én ehhez. Nagyjából 10 évbe és nagyon sok lemondásba, áldozatba került ez a felismerés.
A sok próbálkozás közepette viszont megtaláltam egy szálat, ami végig ott húzódott, jelentéktelenül és észrevétlenül, de alapértelmezetten az életemben. Írok, persze, hogy írok, mindig is írtam, de hát akkor is a színház lesz az én világom!
Végül, azt hiszem, hogy a színpadon mindig is az írásaim működtek a legjobban.

A sokadik szakma után végre találtam olyat, amiben írhatok és biztonságot teremthetek magamnak. Hogy boldog vagyok-e vele? Bizonyos szempontból igen. Hogy kielégíti-e a hivatástudatomat? Semmiképp.

Manapság azt kapirgálom magamban, hogy mi volt a gyökere, a forrása ennek a színházi érdeklődésnek, és megtalálhatom-e az írásban a beteljesítését. Az egyik biztosan az volt, hogy változtassak az emberek gondolkodásán és érzékenyebbé tegyem őket. Hogy kevésbé zúduljunk át a hétköznapokon, hogy legyen idő meglátni egymásban az embert, a szépet. Aztán az is lényeges volt, hogy létrehozhatok valamit, ami a jelen pillanatban él és működik – manapság ez sem egy gyakori momentum.


De ezek csak pár a sok motiváló tényező közül – a többit még próbálom megfogalmazni magamnak. Ha sikerül, akkor majd úgyis megtalál újra egy lehetőség, amivel élhetek, ez a fejlődés része, azt hiszem. A hivatásodat felismerni, megélni és megtartani nem olyan egyszerű képlet.

Téged mi vezet a hivatásod felé? Mi tart benne vagy épp mi távolít el tőle?

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #hivatás írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum