Válassza az Oldal lehetőséget

#hidegbenisjómóka – Dóri

2019.02.13.

#hidegbenisjómóka
A magam fajta újdonsült wannabe konzervációbiológusnak a tél igazán sok mókát tartogat. Nincs ugyanis még egy olyan időszak az évben, amikor ennyire jól lehetne az állatok mozgását követni a terepen. A nyári esőzések alkalmával csak az utakon meg-megmaradó sárnyomokat lehet elcsípni, a hóban viszont hosszú métereken, néha kilométereken keresztül is lehet követni egy-egy állat mozgását. A friss hóban hagyott lábnyomnál pedig semmi sem informatívabb és könnyebben hozzáférhető egy szakértő számára.

Idén télen volt szerencsém többször is kimenni az erdőbe és lábnyomokat nézegetni. Engem mindig izgalommal tölt el, ha látom, ugyanott sétálok, ahol vélhetően pár órával korábban valami hatalmas, vagy épp egészen kicsike állat is elhaladt, amiről ráadásul meg tudom mondani, mi volt. Menjetek ki ti is a szabadba, sétáljatok egy nagyot a friss levegőn, és amíg még van hó a hegyek tetején, nézzetek körül, milyen állatokkal osztjátok meg az erdőt!
Játszotok velem egy kicsit gyakorlásképp? Meg tudjátok mondani, milyen állatok nyoma látható az alábbi képeken? A helyes megfejtéseket holnap elárulom 😉

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #hidegbenisjómóka írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum