Válassza az Oldal lehetőséget

#hajságok – Száva

2019.04.04.

#hajságok
Esküvőre készülünk: indulás előtti nap végre megvan a szép új ruha, hozzáillő körömlakk, rendhagyó mód még egy stiftes korrektort is beszerzek. És KÉT nejlonharisnyát, mert pontosan tudjuk, hogy a harisnya ATTÓL szakad ki, ha nincs nálad tartalék. Aztán otthagyom az egész csomagot a drogériában a földön, három villamosmegállóval későbbről rohanok vissza kb. könnyek közepette – szerencsére a biztiőr egy tünemény, megőrizte.

És akkor jöjjön a hajam. Dóri a hajvarázsló, fel sem tudja mérni, hogy micsoda tudáshalmaz birtokosa, de simán őt kell kérdezni, ha el akarsz igazodni a fonatok, feltűzések, szárítások közepette. Kaptam is tőle Youtube-csatornát, ahol a lányoknak nem csak öt tincs hajuk van, ergo van esélyem lekövetni a saját hajammal, amit csinálnak.
Beszerzem a kis hajgumikat, a hajamhoz illő hullámcsatokat, megfelelő méretben. Mert többféle méret van belőle!
Kigyakorlom. Tükör előtt, a fogam között szitkozódásokat sziszegve. Tincset kiszed – nincs kis fésűm, de a szemcerkával is sikerül. Tincset becsavar. Összegumiz. Átfordít. Alatta ugyanígy kell majd folytatni és akkor az egész hajkorona olyan elegánsan szabad lesz, az arcodba hulló tincsek nélkül.

hajságok-barna hajú lány hátulról a tükör előtt


Az esküvő reggelén ott állunk felöltözve a panzióban. A kis hajgumi szakad, röpköd. A tincsek nem egyformák. Száll a hajam, az istennek se tudom átforgatni. Borzas minden! Következő, következő, oda se nézek, csak csinálom, oké-oké, majd a VÉGÉN úgy fog kinézni. Nincs más választása, mert semmi más ötletem sincs, holott annyit dolgoztam, hogy normálisan nézzek ki. Ezen a ponton már vörös a fejem és eléggé sírni tudnék, miközben a tükrök között rohangálok. A férfi felismeri „a női sors egy átok” tüneteit, megbújik a kanapé szélén és kivár. Aztán odadob egy „így is szép vagy”-ot, utána szegény szerencsétlen végighallgatja, hogy ez a frizura minden, CSAK NEM SZÉP.

Kibontom az egészet a fenébe. Két tincset megcsavarva hátrakötök, koronaként, át se fordítom, hogy elrejtsem a rögzítést. Aki kiszúrja a kis gumikarikát, az örülhet neki. Legalább hallgathatom a nagyik bölcsességeit a női mosdóban, mikor újra és újrakötöm az éjszaka folyamán. Aztán hajnal ötig táncolunk az arcomban röpködő tincsekkel és ünnepeljük a barátainkat.

Szóval: a hajságok nekem nem mennek…

– Száva –

ui: De éjszaka egészen gyors voltam életem első sörváltójában! 😀

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #hajságok írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum