Válassza az Oldal lehetőséget

#gyerekvállalás

2016.07.19.

#gyerekvállalás

Egyrészt zsigerien egyszerű, másrészt a legbonyolultabb kérdés. Végletek között csapódom, ha erről a témáról van szó.

Hatalmas, a legnagyobb felelősség – felnőtté kerekedve érzi csak az ember igazán a súlyát! Hogy én nem akarom elrontani így, de hát hadd legyek reális: így nem fogom elrontani, majd másképp fogom. 
Az biztos, hogy társas projekt, egyedül és társas magányban nem vágnék bele. Sőt, addig se tartanám szerencsésnek, amíg én nem vagyok “kész”, kibékülve és kibogozva.
Két ember között ez egy csoda. Nem tudok hétköznapibban hozzáállni!

gyerekvállalás - cseresznyevirág tavasszal

Látom a társaságunk eddig egyetlen csemetéjét. Ahogy hétről hétre fejlődik, ügyesedik, okosodik, csak szépnek egyformán szép az első pillanattól kezdve  Tőle kaptam a tavalyi év legnyugodtabb, legbékésebb pillanatát. Csak aludt a karomban, magunkra maradtunk és ahogy elnéztem őt, minden rosszat, minden fájdalmat, bántást, minden sérülést elmostak a könnyeim, percek alatt.

El se tudom képzelni, hogy milyen lehet ez az áramlás, ha az ember a saját gyerekével éli át. Ez csak egy töredék volt. És neki remek szülei vannak, a legjobbak! Nagyon büszke vagyok a barátaimra és örülök, hogy belevágtak.

A gyerekvállalás még előttem van – remélem, hogy előttem van. Úgy gondolom, hogy minden hétköznapi feladatra fel lehet készülni, mindenre lehet praktikus megoldást találni. Viszont a gyerekkel járó, élethosszig tartó szeretettel, féltéssel, gazdagsággal, bizonytalansággal és felelősséggel csak a pillanatban lehet majd együtt élni.

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #gyerekvállalás írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum