Válassza az Oldal lehetőséget

#gyerekkoribarátok – Zsuzsi

2019.08.21.

#gyerekkoribarátok
Szerencsére mindig sok barát, jó ismerős vett körül, már amióta az eszemet tudom. Valami oknál fogva nagyon éltet, sok energiát ad, hogy másokkal beszélgethetek, interakcióba léphetek. Gyerekkoromból is főleg jó emlékeim vannak a többi gyerekkel kapcsolatban. Szerettem sokat rosszalkodni, huncutkodni, amikor kicsi voltam és mivel a legtöbb gyerek benne van a hülyeségben, így sosem maradtam játszópajtás nélkül.

gyerekkoribaratok-két gyerek szuperhős jelmezben
Az általános iskolából mégis volt egy barátnőm, akivel a mai napig jó barátok vagyunk és tartjuk a kapcsolatot a családos és felnőtt élet akadályai ellenére. Ő az, akivel az általános és középiskolai éveinket is együtt, egy osztályban töltöttük, majd az egyetemi idők alatt még egy albérleten is osztoztunk pár évig. Így visszatekintve, már-már hihetetlen, hogy a barátságunk huszonnégy éve tart. Iskolás éveim alatt ő volt az, akihez képest értékelődőtt a teljesítményem. Az első nyolc évben mindketten kitűnő tanulók voltunk. Középiskolában ez már változott. Ő maradt a tökéletes teljesítménynél, míg nálam voltak tantárgyak, ahol lejjebb adtam, mert inkább abba fektettem bele energiát, ami valóban érdekelt. Én lázadóbb, ő nyugisabb tini volt.
Mivel egymás mellett cseperedtünk felnőtté, így valamiért ő lett a mérce. Ha neki ment valami, akkor nekem is mennie kellett volna ugyanúgy. Szerencsére idővel sikerült elengednem ezt a szorongást és megtanultam értékelni a saját teljesítményem magamhoz képest. (Bár a pozitív visszacsatolásokra a mai napig vágyakozom minden téren. Mondjuk, ki nem?) Ami pedig a legszuperebb, hogy ez az egész nem a barátságunk kárára ment, hanem inkább építette azt. Motivált engem is, hiszen nagyon sokáig példaképként tekintettem rá. Most, felnőve, pedig tisztán látom, hogy teljesen más a személyiségünk, a céljaink, más motivál minket, de a barátságunk nem változott és remélem, hogy nem is fog a következő ötven évben sem.

-Zsuzsi-

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #gyerekkoribarátok írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum