Válassza az Oldal lehetőséget

#generációsválság – Dóri

2019.10.08.

#generációsválság
Megveregetik a válladat, hogy jól beszélsz a tévében, büszkén mutogatják a cikkeidet, fényképeidet a kollégáknak, elismerően szólnak arról, hogy hova mész szemetet szedni vagy épp tüntetni a klíma- és ökológiai vészhelyzet kihirdetéséért.
Aztán ezzel az elégedettséggel elmennek a legközelebbi hiperbe – autóval, nyilván, nem fognak cipekedni -, megveszik a Spanyolországból ideimportált idényzöldséget, gyümölcsöt, a brazil marhát, mert olcsóbb. Nejlonzacskóba. Vesznek még pár liter PET-palackos üdítőt a vendégseregnek, meg egyszerhasználatos műanyag tányérokat, hogy ne kelljen mosogatni. A pálmaolajról nem hallottak, csak nem gondolom, hogy majd mindent végigolvasgatnak egyesével, hogy mi-mit tartalmaz. Szelektív kuka nincs, a használt sütőolaj is mehet a lefolyóba. A cigicsikket is elpöckölik, ahogy mindenki más is, mióta világ a világ.
Szeretik a természetet – elméletben.

generációsválság-óceánpart
„Mi vagyunk az első generáció, akik tisztán látják a természet óriási értékét és azt, hogy milyen óriási hatást gyakorlunk rá. Talán mi vagyunk az utolsó generáció is, akik még tehetnek érte és visszafordíthatják a természet pusztulását.”

Az elméleti szeretet nem elég, szavakkal és facebook lájkokkal nem lehet megmenteni a bolygót – és benne saját magunkat. Cselekedj, akármelyik generációhoz tartozol is! Mutass példát! A Földet, tudod, nem a szüleinktől örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön. Lesz nekik tiszta ivóvizük vagy tiszta levegőjük? Erre gondolj legközelebb, ha döntened kell.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #generációsválság írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum