Válassza az Oldal lehetőséget

#főznivagyrendelni – Vica

2019.07.22.

#főznivagyrendelni
Nálam szerencsére irtó egyszerű a válasz, mert enni kell és szeretek is, de a főzés énidő.

kolbászok

Ha nagyon éhes vagyok, rengeteg dolgom van és nem tudnék, vagy nem szabad kikapcsolni az agyam, akkor rendelek, általában magyaros ételeket, esetleg pizzát, vagy olcsóbb alternatívaként szendvicsezek.

Ha főzök, legyen az egy könnyű görög saláta vagy egy tartalmas tejszínes-húsos rakottas, annak saját időt és figyelmet kell szentelnem. Átnézegetem és kikészítgetem az összetevőket. Pucolás és szeletelés közben általában podcastokat hallgatok vagy sorozatot nézek. Ha minden készen áll, nagy műgonddal illesztem össze az ételt, majd lelkesen várom, hogy összeérjen/megfőljön/megsüljön. A főzés számomra aktív és kreatív pihenés, ami néha 15 perc, néha másfél óra.

D-vel néha együtt sütünk mogyoróvajas kekszet, vagy együtt fogyasztjuk el a rendelt ételt a kanapén, így bármelyik megoldás lehet közös idő akár.

Gondolkodhatnék sokkal minimalistábban az ételekről, ahogy már korábban próbáltam is, ezzel időt és pénzt spórolva, de nem szeretnék, fontos része az étkezés az életemnek, örömöt ad, így nem akarom, hogy csak egy életben tartó teendő legyen.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #főznivagyrendelni írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum