Válassza az Oldal lehetőséget

#flow

2017.03.26.

#flow
Felnőtt korunkra már nagyon nehéz megtartani a gyermeki belelovalás képességét, mégis rettentően fontos, hogy megtaláljuk, mi az a cselekvés, amiben teljesen el tudunk merülni, annyira, hogy még a külvilág is megszűnik körülöttünk.

Számomra néha ilyen a főzés, az éneklés, az írás vagy az olvasás: gondolatban teljesen máshol járok, sokszor még azt sem veszem észre/hallom meg, ami az orrom előtt történik. (Különösen kellemetlen, ha ez a főnököd jelenlétében esik meg, miközben kifejezett kérése ellenére kezdtél el olvasni… true story 😉 )

Több mint egy éve tartok magamnál egy lila füzetet, amit még az egyik portugál tréningemen kaptam.

flow - lila jegyzetfüzet tollakkal

Azt vettem ugyanis észre magamon, hogy a legeslegjobban akkor kerülök a szó szoros értelmében a flow állapotába, ha világmegváltó terveket szövögetek. Vannak reggelek, amikor mintha csak kigyulladna az a bizonyos lámpa a fejem felett, nagyon izgalmas és újszerű projektek jutnak az eszembe. Gender tábor gyerekeknek, vegán zoopedagógiai központ, bébiszitter applikáció, és még sorolhatnám. Ilyenkor hosszú órákra teljesen izgalomba jövök, úgy érzem, feltaláltam a spanyol viaszt, és minden egyes, a célhoz vezető apró lépés rendkívül egyszerűnek és magától értetődőnek érződik. Ilyenkor kinyitom a titkos lila füzetemet, és aprólékosan leírom az aktuális világmegváltás minden mozzanatát, határidőkkel, helyszínekkel, személyekkel, eszközökkel, mindennel. Fantasztikus érzés ebben a fajta felnőtt flowban lenni.
Néha már azzal is sikerül belehelyeznem magam, ha a ráérősebb óráimban csak úgy előveszem a füzetet és elkezdem olvasgatni – az agyam magától kattogó üzemmódra vált. Nagyon szeretem ezt az érzést.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #flow írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum