Válassza az Oldal lehetőséget

#félek – Dóri

2018.01.31.

#félek Anyukám örökzöld sztorija, hogy anno hogyan jellemzett neki a matektanárom egy szülői értekezlet alkalmával. Hogyaszondja „a Dóri az olyan ember, hogy meglátja a feladatot, kijelenti, hogy ezt ő nem tudja megcsinálni, hisztizik egy kicsit, aztán bepánikol, hogy elment egy csomó idő a nyavalygással, aztán megoldja a problémát.” A tanár úr ezt még kábé tizenegyedikes koromban mondta rólam, és a vicc az, hogy később szó szerint ez volt a matematikaérettségim forgatókönyve. Azé a 94%-os matekérettségimé, aminek az első felét a padban zokogva oldottam meg a teljes bukás biztos tudatában.

Félek - elsősegélycsomag összetört szívhez

De aki ismer, az pontosan tudja, hogy mennyire jellemző ez a fajta megküzdési stratégia (ha lehet annak nevezni) az életemre. Épp ma meséltem a barátomnak az autóban, hogy az első forgalomban való vezetésem előtt remegve-zokogva hívtam anyukámat telefonon, hogy én ilyesmire nem vagyok képes, össze fogom törni az autót és magamat is, pedig nyilván semmi baj nem történt sem akkor, sem azután. Emlékszem arra is, hogy a tanév elején mennyire kiborultam, hogy nem fogom érteni a portugált, és soha nem leszek képes végigcsinálni az egyetemet, és az első óra után kijelentettem, hogy én be nem megyek többet az egyetemre, nem fogok hülyét csinálni magamból. Azóta persze már eltelt az első félévem, és noha nem én vagyok a legjobb tanuló az osztályban, de közel sem a legrosszabb. Semmi szégyellnivaló nincs a jegyeimen vagy az órai munkámon.

Rengeteg mindentől félek, talán ez az egyik legmeghatározóbb érzelem az életemben. Reggeltől estig félek valami miatt, nagyjából ezer és egy, a fentiekhez hasonló történetet tudnék mesélni magamról. Mégis, szeretném azt gondolni, hogy ez a félelem ösztönöz és jó irányba terel, még ha elviselhetetlen rinyagépet is varázsol belőlem ideig-óráig (vagy még tovább). Szeretném azt hinni, hogy sokkal, de sokkal többre vagyok képes, mint amit először gondolok magamról, és szépen, fokozatosan megoldok minden problémát, hogy aztán rájöjjek, sokkal rosszabbnak képzeltem mindent elsőre, mint amilyen végül lett.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #félek írásunkat is!

 

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum