Válassza az Oldal lehetőséget

#eztnehagydkiBudapesten – Dóri

2019.05.01.

#eztnehagydkiBudapesten
Időről időre meglepnek a külföldi barátok, legutóbb épp egy hónapja kalauzoltam körbe egy portugál és egy francia lányt, valamint egy lengyel fiút a városban. Ilyenkor mindig elönt a büszkeség, hogy milyen szép is a fővárosunk, és örömmel mutogatom nekik a kedvenc helyeimet.
Kötelező állomás ilyenkor a Margit-sziget, ahol a zenélő szökőkút és a Nagy Rét az én all time favourite-em. Imádok itt bóklászni, letelepedni, piknikezni és beszélgetni a barátaimmal.
Fontos megnézni persze a bulinegyedet, ahol a kedvenc romkocsmámat, a Grandiót is meglátogattuk a Nagy Diófa utcában. Bár egy kicsit beépítették, mióta utoljára ott jártam, de a hangulata még mindig nagyon egyedi és bohém, a konyhája pedig szerintem ár/érték arányban is nagyon rendben van.
Különösen szeretek a Várnegyed utcáin sétálgatni és a Citadelláról megnézni a naplementét. Ezeket a programokat a vendégeim is nagyon élvezték. Ha lett volna több időnk, a Római-partra is elvittem volna őket, most viszont csak egy gyors hétvégi városnézésre jöttek. Pont ezért a múzeumok se fértek bele, pedig a Terror Háza kiállítása szerintem elég fontos a mai magyar légkör és a magyar emberek gondolkodásának megértéséhez.
A nap végére nem létezhet jobb hely az Erzsébet térnél, ahol kötelező program egy rozéfröccs elfogyasztása is a tökéletes lezáráshoz. Az óriáskerék és az Akvárium klub fényei remek ívet adnak egy budapesti tavaszi városnézésnek. A vendégeim is elégedetten tértek haza, én pedig remélem, hamarosan visszajönnek egy hosszabb kirándulásra is – hiszen nem csak Budapesten van látnivaló ebben az országban, és szívesen megmutatnám nekik azokat a helyeket is.

Nektek mi a kihagyhatatlan, kötelező kör egy budapesti városnézés során?

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #eztnehagydkiBudapesten írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum