Válassza az Oldal lehetőséget

#eztazegyetkarácsonykor – Vica

2018.12.17.

#eztazegyetkarácsonykor

Egyetleg dolgot készítek minden karácsonykor már pár éve: Száva narancsos csokis kekszét. Nem tudom megjegyezni a receptet (megsúgom, ő maga sem), ezért évente egyszer kikeresem a gasztroblogján, és égősoros-gyertyafényes-karácsonyizenés csinnadrattában, néha társaságban megsütök legalább két adagot. Ilyenkor mindig kicsit visszapörgetem a blogposztokat, sok olyan étel van ott, amiket anno én kóstoltam fényképezés után.

Ezek a receptek eszembe juttatják azt a karácsonyt, amikor Száva először felboncolt egy nyers csirkét és irtó büszke volt magára.

eztazegyetkarécsonykor-narancsos csokis keksz receptje
Azokon a karácsonyokon is elmélázok ilyenkor, amikor elkezdtünk tradícionálisan nála ünnepelni a baráti körrel. Minden alkalommal toltuk az arcunkba a narancsos csokis kekszet és a csokis habcsókot, bár mi csak a szokásos, útközben vett alkohollal tudtunk hozzájárulni a bulihoz. Az elmúlt években már arra is figyelünk, ki mire érzékeny, mit ehet és mit nem. Kialakítunk egy kis gyereksarkot a karácsonyi buli alatt a kicsiknek. Mi is sütünk valamit, vagy előre átgondoltan visszük a bort és az üdítőt.

Szeretem ezeket a karácsonyokat a szokásos narancsos csokis keksz körül.

Miután a gyerekkori karácsonyok már a múltba merülnek, de a saját családi karácsonyok hagyományai még nem alakultak ki, meghatározó élmény a legközelebbi barátokkal együtt ünnepelni. Ahogy telnek az évek, szűkülnek, alakulnak a baráti körök, fontos megállni egy pillanatra és hálásnak lenni azokért, akik csak úgy, magunk miatt szeretnek.

Ezt jelenti számomra a narancsos-csokis keksz.
Idén is sütöttem három tepsivel.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #eztazegyetkarácsonykor írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum