Válassza az Oldal lehetőséget

#expectopatronum – Vica

2019.11.19.

#expectopatronum
Harry Potter varázsvilága volt az első, ami úgy magába szippantott köteteken keresztül, hogy minden alkalommal furcsa volt letenni a könyvet és feleszmélni, hogy épp az iskolapadban ülök vagy hív a család vacsorához.


Harry, Ron, Hermione és a többiek a barátaim voltak, figyeltem a tetteiket és velük éreztem az érzéseiket. Lojalitásra, bátorságra, tanulási vágyra, a tökéletlenség elfogadására és még oly sok mindenre megtanítottak. Hálás vagyok Joanne Kathleen Rowlingnak, hogy ezeket az érzéseket egy gyerek számára is érthetővé tette, a 14 éves Vica befogadhatónak, sőt, inspirálónak érzete őket.

Ma már inkább olyan világokról olvasok, amelyek valóban léteznek vagy léteztek. Legutóbb például a nyolcvanas évek Afganisztánjában jártam Khaled Hosseini Papírsárkányok című könyvében elmerülve. Ez és az ehhez hasonló a történetek bár fikciók, a helyszínek és a történések valósak, így az életem gazdagabb lesz attól, hogy néhány órára megtapasztalhatom őket.

A Harry Potter könyvek segítettek, hogy megtanuljak egy komplex világot látni a betűkön át és érezni olyan érzéseket is, amiket mások éreznek a valóságban. Érzékennyé tettek, a legjobb értelemben.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #expectopatronum írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum