Válassza az Oldal lehetőséget

#energia – Száva

2018.10.01.

#energia
Az elmúlt két év egyik legnagyobb fejlődése volt, hogy lelassultam. Őszinte leszek, magam észre se vettem, csak akkor, amikor a régi barátnőimmel beszélgettem.
„Hétközben most 12 órát dolgozok naponta, aztán pénteken utazok, konferencia, este vacsora Emmáéknál, szombaton ebéd anyuéknál, vasárnap brunch Peti barátaival és délután rendberakjuk a kertet… A következő 6 hétvégén sajnos nem érek rá, mert…”
És csak ültem leforrázva: elfáradtam, amíg végighallgattam. Ehhez nekem már rég nincs energiám. Komótosabb lettem és kényelmesebb. Nem tudom, hogy mit fogok 3 hét múlva csinálni, vagy hogy mi lesz szilveszterkor.
Őszintén megvallom: idén még a karácsonyi ajándékokat sem találtam ki, pedig mindjárt szeptember vége! :O :O :O Régebben augusztus végére kész volt a lista!

energia - lány néz egy folyót a hídról

Valahogy megváltozott a ritmus, és már nem tekintem a pihenésre fordított időt elvesztegetettnek vagy jutalomnak. A hétköznapok része lett, hogy lazítok. Kávézok valahol a délelőtt közepén, játszom egy órát ebéd után vagy este elnyúlva tévézek. Bűntudat és jutalmazás nélkül, kikapcsol az agyam.
Nem lettem lusta. De volt előttem példa, hogy nem attól megy előre az élet, hogy én helybenfutok és saját magam körül forgok. Így is elkészül minden, így is részt veszek abban, ami fontos, így is jut mindenkire idő, aki megérdemli – csak sokkal energikusabb és kisimultabb vagyok.

Te mennyire pörögsz? Jónak érzed a mostani ritmusodat és energiaszintedet vagy változtatnál rajta?

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #energia írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum