Válassza az Oldal lehetőséget

#élményvagytárgy – Dóri

2019.12.09.

#élményvagytárgy
Ugyan már tavaly is próbáltam figyelni a részletekre az ajándékozásnál, de ez lesz az első igazi zero waste karácsonyom 🙂 Nem használtam például csomagolópapírt vagy szatyrot az ajándékok becsomagolásához, hanem ünnepi textilekbe tekertem őket, amiket az ajándékozás után összeszedtem és idén ezeket használom majd újra.
A mostani karácsonykor viszont már magukban az ajándékokban is szeretném, ha megmutatkozna ez a hozzáállás. Igyekszem mindenkinek tartós használati cikkeket vagy élményt ajándékozni az egyszer(se) használatos termékek helyett. Próbálok ezzel a hozzáállással példát mutatni a szeretteim körében, hátha a jó példa ragadós lesz és jövőre már az egész család kihagyja legalább a csomagolópapírt a karácsonyi ünneplésből.


Szóval, ha engem kérdeztek, inkább azt válaszolnám: praktikum 🙂 Mindegy, hogy az ajándék egy tárgy vagy egy élmény. Legyen olyan, aminek értelme van, ami boldoggá teszi azt, aki kapja, de úgy, hogy közben nem csupán órákig vagy napokig okoz örömet. Szeretném, ha az idei karácsony végre nem a felelőtlen túlfogyasztásról szólna. Lehet okosan és tudatosan ajándékozni, miközben az ünnepléssel sem bántjuk a bolygót.

Ti hogyan figyeltek a környezettudatosságra karácsonykor?
– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #élményvagytárgy írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum