Válassza az Oldal lehetőséget

#életmódi – Zsuzsi

2018.02.12.

#életmódi
Paleo, vegán vagy clean eating?
Futás, pilates, zumba vagy HIIT?
Rengeteg mikroinfluencer az instagramon, millió életvezetési könyv, tippek és tanácsok keverednek az egyetlen igazságot árulók tömegével, amikor életmóddal kapcsolatos információkat keresünk.
Hogyan találhatjuk meg a számunkra leghasznosabbat? Merre induljunk el és kinek higgyünk?

életmódi - kis gyerek hátizsk erdőben egy sziklán természetismertető könyv mellett

Először is érdemes önmagunkban egyértelműsíteni, hogy mi az a cél, amit el szeretnénk érni, mi az oka annak, hogy változtatni szeretnénk a jelenlegi életmódunkon. Stresszkezelés, fogyás, egészségesebb étkezés vagy akár a harmonikusabb közérzet reménye miatt. Persze az okok, célok változóak mindenkinél, ahogy minden test és életkörülmény is.
Pontosan emiatt fontos, hogy minden életmóddal kapcsolatos iránymutatást, információt kritikusan fogadjunk. Lehetséges, hogy ami másnak működött, az pont a mi élethelyzetünkre, testünkre, lelkünkre nem fog pozitívan hatni. Érdemes kutakodni, kipróbálni ezt-azt és egy idő után érzi az ember, hogy mi az, ami boldoggá teszi a testét és a lelkét is.

Nem feltétlenül értek egyet a No pain, no gain! mottóval. Nem kell szenvedni és vérrel, verejtékkel küzdeni a célunkért. Természetesen van, hogy le kell győznünk magunkat és át kell lépni saját határainkat, de lehet azt okosan, élvezetesen is.

– Zsuzsi –

(Amennyiben drasztikus életmódbeli változtatást kívánunk eszközölni, úgy érdemes egy orvossal konzultálni, hogy biztosan minden rendben legyen. Például, ha hónapok óta durva térdfájdalmakkal küzd az ember, akkor nem ez a megfelelő időszak arra, hogy felkészüljön egy maratonfutásra.)

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #életmódi írásunkat is

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum