Válassza az Oldal lehetőséget

#éjjelálmomban – Dóri

2018.02.20.

#éjjelálmomban
Többször is írtam már az álmaimról, de a heti téma kedvéért kicsit elmerültem bennük (álmodoztam…haha) és gondoltam, összegyűjtöm azokat a momentumokat, amiket időről időre újra átélek. Nektek vannak visszatérő motívumok az álmaitokban? Hisztek benne, hogy van jelentésük? Esetleg megfejtettétek már, hogy egy-egy szimbólum mit jelent?

Én azt gondolom, az álmok nagy része egészen biztos üzenet értékű, hiszen magam is számtalanszor megtapasztaltam, hogy álmomban megjelennek olyan problémák, személyek, amikkek vagy akikkel a való életben is éppen sokat foglalkozom. Van azonban egy rakás olyan motívum, amiket rendszeresen átélek, mégis ötletem sincs, mit jelenthetnek.

Régebben sokáig jellemző volt a foghullással és a méhekkel/darazsakkal való álmodás (akiktől ugye rettenetesen félek), és sajnos a mai napig szoktam azt álmodni, hogy hányok (bocsi), bár már nem olyan sokszor, mint régebben. Aztán az is egy ijesztő motívum, amikor azt álmodom, hogy jogosítvány nélkül vezetek (tényleg nincs jogsim) és nem tudom irányítani az autót. Olyan is gyakran előfordul, hogy sietnem kell valahova és futni szeretnék, de egyszerűen mintha ólomból lennének a lábaim, szinte lassított felvételként mozgok.
Talán az az egyik leggyakoribb nyomasztó álmom, hogy újra gimis vagyok és valamilyen dolgozatra/érettségire kell készülni töriből, matekból vagy magyarból, és én nem is értem a helyzetet, hiszen tudom, hogy már lediplomáztam, és nem bírom felfogni, hogy mit csinálok még mindig a törikönyv felett gubbasztva. Gyakran álmodok az osztálytársaimmal is, akik valamilyen oknál fogva éppen kiközösítenek vagy haragszanak rám. Ezek azok az álmok, amikből mindig nagyon megnyugtató érzés felkelni, mert az ébredéssel véget érnek és nem gyötörnek tovább.

Aztán szerencsére van egy csomó olyan álmom, amiket viszont kifejezetten imádok és nagyon jó érzéssel töltenek el egész napra. Néha nagyon menő képességeim vannak, például tudok a víz alatt levegőt venni, vagy egészen egyszerűen „csak” szuperhős vagyok, minden gonosznak szétrúgom a seggét és megmentem a világot. Gyakran előfordul, hogy elhunyt családtagokkal álmodom, néha még beszélgetni is tudok velük, ami elsőre talán krípinek hangzik, de engem mindig nagyon megnyugtat. Van, hogy nagyon erős, földöntúli szerelmet érzek egy álombéli ismeretlen iránt, és hát kinek ne ébredne kisimultan, ha a tökéletes férfival randizhatna egész éjszaka? 😉
Az elmúlt pár év hozadéka a terhesség/szülés/anyukaság motívuma is. Mindig irtó cuki kisbabám van, és nagyon szeretjük egymást, és ez az érzés szintén egész napra ellát pozitív érzelmekkel.

A legkúlabb, leggyakoribb és legkülönlegesebb álmot hagytam a végére. Rendszeresen álmodom ugyanis azt, hogy artista/tornász képességeim vannak. Kézen járok, cigánykereket vetek, hátraszaltózok és végtelenül erős és hajlékony vagyok. A meglepő az egészben, hogy soha életemben nem jártam tornázni, mégis, tökéletesen érzem, hogyan kell a különböző gyakorlatokat kivitelezni, hogy találjam meg az egyensúlyomat, hogyan mozogjak. Imádom ezt a képességemet. Szeretem azt érzeni, hogy ilyen erős vagyok vagyok és teljesen uralom a testemet. Bárcsak ez igaz lenne. Talán pont ezt jelentheti az álmom is?

Meséljetek ti is, ha van kedvetek! 🙂

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #éjjelálmomban írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum