Válassza az Oldal lehetőséget

#döntéseksúlya – Zsuzsi

2019.07.17.

#döntéseksúlya
Voltak idők, amikor a saját döntéseim valóban csak rólam szóltak. A következmények csak engem terheltek vagy éppen jutalmaztak.
Viszont a gyerekek születése óta ez nagyon megváltozott. Minden döntés előtt sokkal többet tipródom, gondolkodom, mérlegelek. Értük, miattuk, velük sokkal felelősségteljesebbé váltam, mint csak magam miatt.
Értük jobban aggódom, mint magamért valaha.
Hiszen egy költözésnek, oviválasztásnak, munkahelyváltásnak, vagy éppen egy mogyorós csoki vásárlásának olyan nem várt következményei lehetnek, amire az ember nem is gondolna. Kapcsolatok, barátságok változhatnak. A mentális és fizikai egészség, jólét is javulhat egy jó döntés vagy éppen romolhat egy kevésbé megalapozott döntés miatt.

#döntéseksúlya budapest falfestmény

Nehéz ez a felnőtt élet. A szabadság, amivel jár, nem feltétlenül és kizárólagosan csak a gondtalan, szárnyaló szabadságot jelenti, amire tizenévesként áhítoztam. Állandó mérlegelés, döntések, választások, szorongás, hogy a legjobbat hozom-e ki a helyzetből.
Persze már maga a választás is szabadság, de néha könnyebbnek tűnik az, amikor egy járt utat kell követni és a döntéseim hatása egyértelműen előre vetíthető. (Már, ha van ilyen.) A szabadság terhe így lehull a vállunkról.
Ennek ellenére nem cserélnék senkivel. Szeretem az életem, és a kis családommal közös életünket, amit kialakítottunk.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #döntéseksúlya írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum