Válassza az Oldal lehetőséget

#dizájn – Dóri

2018.06.05.

#dizájn
Azt hiszem, ez a téma nagyon feladta nekem a leckét. Rá kellett jönnöm, hogy igazából nem tudom, mi az a design. Hétköznapi értelemben szerintem az valami, ami szebbé teszi a dolgokat, amiket használok. Aztán itt le is ragadtam. Soha nem volt valami túl jó esztétikai érzékem, az öltözködésem is csak azért nem néz ki ijesztően, mert minden második ruhadarab a H&M-ből van, és azok legalább mennek egymáshoz 🙂

Éppen ezért azt sem szeretem, ha mindenféle design okán a termék, amit megvennék, ötször annyiba kerül, mint nélküle – noha ugyanazt tudja, mint az olcsóbb termék, még talán csak nem is okosabb vagy jobb minőségű. Amikor egy karácsonyi szezonon keresztül promóter voltam a Media Marktban, végig lelkiismeret-furdalást éreztem, amiért olyan tárgyakat próbálok emberekre rásózni, amit magam se vennék meg. Mert teljesen egyértelműen nem érik meg az árukat.
dizajn - tűzhely
Ebben a munkakörben egy bizonyos márka háztartási kisgépeit képviseltem, többek között a vízforralókét is. Sosem gondoltam volna, hogy létezik 60 ezer forintért vízforraló, de azt még kevésbé, hogy van, aki ezt meg is veszi! Márpedig karácsony előtt ilyet is sikerült eladnom, különösebben noszogatnom se kellett az illetőt, egyből a felső árkategóriához lépett. Igazából, szíve joga, persze.
Ugyanakkor azt hiszem, ha nagyon sok pénzem lenne, talán még akkor se lenne szívem csupán a design kedvéért ekkora különbséget kifizetni, mert szerintem mindig van jobb helye is annak a pénznek (persze, soha nem volt korlátlan pénztárcám, így ezt nem tudhatom).

A legviccesebb párbeszéd, amit valaha elcsíptem, pont ezzel volt kapcsolatos: a lány megkérdezte a fiútól, hogy vajon mit tud a 60 ezres vízforraló a 3 ezreshez képest, mire a fiú frappánsan azt válaszolta, hogy sokkal drágábban lehet belőle inni a forró vizet. 🙂 Nem tudok ezzel nem egyetérteni.

Valószínűleg, magamat ismerve, lehetne akármennyi pénzem, még akkor is csak egy minőségben jó terméket vásárolnék, a maradék pénzt pedig örömmel költeném olyan élményekre, amik örökre megmaradnak – ellentétben a 60 ezres vízforralóval, ami legyen bármilyen csinos, előbb-utóbb úgyis elromlik.

– Dóri –

Photo by Jaime Spaniol on Unsplash

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #dizájn írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum