Válassza az Oldal lehetőséget

#dehátezfiús

2017.12.04.

#dehátezfiús Van pár emlékképem a múltamból, amikor is egyértelművé vált számomra, hogy lányként nem ugyanaz az elvárt viselkedési forma minden helyzetben, mint fiúként. Alsós koromban, nyár elején nagyobb fiúk fociztak a focipályán és engem is hagytak passzolgatni. Mivel nagyon meleg volt, ezért a fiúk levették a pólójukat. Én is nagyon le szerettem volna venni, hiszen nekem is melegem volt, de ahogy elkezdtem lehúzni, valaki rám szólt, hogy szerinte nem kéne. Nagyon élesen megmaradt az emlékemben, hogy nekem ott, azt akkor nem szabadott, viszont senki nem magyarázta el, hogy miért. Végül sajnos jól meg is rúgtak egy labdával aznap, azóta nem is szeretek focizni.

dehátezfiús - hím oroszlán

Aztán felnőve gyakran hallottam egy családtagomtól, hogy vett egy neki nagyon tetsző ruhadarabot, de közben mentegetőzve mondja, hogy hát nem olyan igazi „nőcis”, de neki tetszik. Ezt sem értettem, hogy miért kell, hogy valami „nőcis” legyen. Ki várja el? Ha neki tetszik, kényelmes, jól érzi magát benne és szívesen veszi fel, akkor minden rendben van azzal a ruhadarabbal, kiegészítővel.

Szerintem semmi sem túl fiús vagy lányos. A lényeg, hogy önazonos legyen a viselet, a viselkedés az adott személy önképével és az illető érezze jól magát úgy, ahogy van.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #dehátezfiús írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum