Válassza az Oldal lehetőséget

#családolás – Zsuzsi

2019.12.05.

#családolás
Újra elérkezett az ünnepi időszak, bár ez nálunk már szeptemberben kezdődik, mert mind a négyünk szülinapja a szeptember, október, november, december hónapra esik. A születésnapok, Mikulás napja, karácsony az én családomban mindig összehozott minket. Általában elutaztunk a szüleimhez hétvégére és ott ünnepeltünk.
Mióta elköltöztünk Magyarországról, azóta az ünnepléseket, tortázásokat és társasozásokat felváltotta a video chatelés és beszélgetés.
A karácsonyi sütisütéseket is hárman szoktuk csinálni a lányokkal, de sokat mesélek nekik arról, hogy régebben az anyukámmal milyen sokat sütögettünk és, hogy milyen jókat beszélgettünk a készülődés közben vele, apukámmal és a testvéremmel. Ezért, ha van lehetőség, megpróbálom a családi linzer receptjét továbbvinni és egy video beszélgetést becsempészni a magyar családommal, miközben gyúrjuk a tésztát.


Szerencsére nyaranta találkozunk velük és sok élménnyel gazdagodunk, így is szoros a kapcsolat. A hideg időszak, az őszi-téli begubózás és az ünnepek viszont felerősítik a hiányukat, és a köztünk lévő kb. 9000 km-es távolságot valahogy jobban lehet érezni.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #családolás írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum