#szívügyek

#szívügyek

“Én is hiszek egy-két szép dologban, Hiszek a dalban, a dalban, a dalban. És én hiszek a város zajában, És én hiszek benned, s magamban.”

És én hiszek a világ megváltoztathatóságában. Hiszek a feminizmusban. Elutasítom az áldozathibáztatást, és semmilyen szinten nem tudom elfogadni, ha megmondják mi egy nő (vagy egy férfi) dolga. Hiszek a szoptatás szabadságában és a szülőszobai erőszak létezésében. Hiszek a nők szexuális szabadságában, választott egyedüllétében és/vagy gyermektelenségében.

#szivügy - kisfiú a Pride-on

Hiszek a sokféle családban, a nagycsaládban, a nukleárisban, a csonkában, az időszakos monogámiában, a szivárványcsaládokban. És én hiszek az emberi jogokban. Kijárok a Pridera, és #nekemelobujhatsz! Nem használom a buzit szitokszóként, nem nevetek a melegeket gúnyoló vicceken. Hiszek a sokféleség erejében.

És én hiszek a nem-formális tanításban. Támogatok minden olyan irányzatot, ami feszegeti a hagyományos, poroszos oktatás korlátait. Támogatom a kötelező olvasmányok megreformálását. És én hiszek a szexuális nevelésben is. Hiszek a szociális munkában, a terápiában, a lélekgondozásban, és a lelkisegélyben is.

És én hiszek az állatok jogaiban. Próbálok tenni az ivartalanítás népszerűsítéséért, az otthoni hobbitenyésztés felszámolásáért. Hiszek a tudatos táplálkozásban. És én aggódom a környezetszennyezés és a pazarlás miatt is. Igyekszem minimalizálni az ökológiai lábnyomomat, támogatom és használom a megosztásra épülő kezdeményezéseket. És én hiszek a szólásszabadságban, a demokráciában is. Kijárok tüntetni, véleményt nyilvánítok. Igyekszem a körülöttem levő fiatalokat is erre sarkallni. Hiszek a polgári engedetlenségben. És én hiszek a vallásszabadságban, amíg egy vallás nem a többivel szemben határozza meg önmagát. És igen, én hiszek Istenben is – ahogy a lézersugárban és a táguló világban is.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #szívügyek írásunkat is!

2017-12-31T14:15:14+00:002016. Sze 07.|Tags: |

#szívügyek

#szívügyek

Szívügyemnek tekintem, hogy a saját életemen keresztül hassak a környezetemre és a világra úgy, hogy valahogy adok is vissza az életbe, nem csak elveszek. Törekszem arra, hogy az ökológiai lábnyomom minél kisebb legyen, igyekszem környezettudatosan létezni, nem fogyasztok semmi állati eredetű ételt. Ezek a fizikális aspektusok, viszont ezekkel karöltve jön a lelki szempont.

#szivügy - szívecske

Elfogadó, nyitott gondolkodással és megértéssel próbálok élni. Természetesen mindig, minden területen van még lehetőség a fejlődésre, de az az első lépés, ha az ember tudatosan figyel arra, hogy megélje a mindennapokban azt, amit szívügyének tekint. A legfontosabb, hogy egy példát tudjak mutatni a kislányomnak, egy jó példát.

Peace & love!

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #szívügyek írásunkat is!

2017-12-31T14:14:54+00:002016. Sze 06.|Tags: |

#szívügyek

#szívügyek

Tenni a pazarlás ellen. Összekötni embereket, infókat, helyeket, hogy a mindenféle energiák hasznosba forduljanak. Sokszor olyan kevés kell, hogy a felesleges, a maradék megtalálja a helyét, ahol segítség, haszon, áldás lesz belőle: legyen ez étel, lom, idő, tudás.

#szivügy - írószergyűjtés gyerekeknek

Érzékenyíteni. Amit nem ismersz, attól könnyű félni, amit nem látsz, azt könnyű vakon gyűlölni. Ezért is utazom mostanában: kiengedtem magam a palackból.

Aktivizálni. Mert a legkönnyebb tenni az egészre, mindenre, kilométer magasról – ha hozzád is elér a probléma, akkor meg meglepődni, hogy miért csak a te bokád ütődik, hát senki nem segít? Akkora a szükség, hogy könnyű találni egy helyet, ahol évi két szombat délelőttöd vagy egy-két ezer forintod odaadásával már változást, javulást érhetsz el és önző módon, nagyon jól érezheted magad utána. 🙂 Nem elérhetetlen cél, hogy minden egyes napba beleférjen néhány jó szó, egy felcipelt csomag, egy őszintén érdeklődő kérdés, forintok nélküli segítség – és ez tényleg megfizetethetlen élmény!

Hiszek benne, hogy én is javíthatok a világon. És ez #szivugyem.

-Száva-

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #szívügyek írásunkat is!

2017-12-31T15:29:55+00:002016. Sze 05.|Tags: |

#szívügyek

#szívügyek

Megint volt egy pillanatom, amikor még szerelmesebb lettem.

R. szomorúan mesélte, miért nem érti egy barátját. A kapcsolat bizony kezd kihűlni. Elmesélte hogy él a srác. Dolgozik, egyedül sportol, zenét hallgat, alszik. Nem bánt senkit, éli az életét. Miért fáj ez R.-nek mégis? Mert elképzelni sem tudja, hogy valaki anélkül éljen, hogy változást hozzon a körülötte lévők életébe. Hogy segítsen, megismerjen, támogasson, együtt élményeket szerezzen.

#szivügy - kávézó táblája

Ő nem csak kiadja a lakás extra szobáját, hanem felveszi a lakótársat a vonatnál este 10-kor, mert villamossal és bőrönddel nehezebb lenne. Leülünk az asztalhoz, ahol egy pasas egyedül iszik, nem keresünk másik bárt. Kiderül, hogy tangóműsorokat szervez és zenét ír.

Este 10-kor én már kezdek álmosodni. R. nekiül még két e-mailnek, hogy fogadócsaládot találjon néhány cserediáknak. Nem számolja a segítséget, mert abban hisz, hogy a sorstól majd másképp visszakapja, amikor szüksége lesz rá.

Minden nap fejlődök, tanulok mellette. Minden nap megerősít, hogy kell, hogy legyen egy #szivugyed.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #szívügyek írásunkat is!

2017-12-31T15:29:48+00:002016. Sze 04.|Tags: |