#online

#online élek:

felhőben dolgozom, chaten beszélgetek, skype-on meetingelek, interneten nézek sorozatokat, applikáció segítségével találkoztam a pasimmal, netes kurzusokkal képzem tovább magam, a receptkönyvem pedig egy blog.

Online Telefon fotó

Az okostelefonom az órám, a fényképezőgépem, a telefonom, a noteszem, a határidőnaplóm, a számológépem, a konyhai időzítőm, a zenelejátszóm, a térképem és néha a számítógépem is. A számítógépem pedig a TV-m, a rádióm, a telefonom, a lexikonom, a bankom, a szakácskönyvem, a fotóalbumom, a szakmai továbbképzésem, a könyvem és a munkaeszközöm. Egy női táskában elfér a fél életem, anélkül, hogy bármi pótolhatatlan lenne benne.

Szerintem ez egyszerűen csodálatos. Az internet megadja a szabadságot nekem. A szabadságot, hogy bármikor, szünet nélkül beszélgethetek a barátaimmal, még akkor is, ha épp egy másik kontinensen élnek. Hogy mi folyton ott vagyunk egymásnak, akkor is, ha csak egy új frizurát kell megosztani, de akkor is, ha egy munkahelyváltást kell végigszurkolni, vagy épp egy szakítást kell közösen túlélni. Azt a szabadságot is megkapom, hogy bárhonnan dolgozhatok: a kertből, a fotelemből, vidékről, külföldről, egészségesen és betegen, éjjel és nappal egyformán. És azt, hogy bármikor tanulhatok valami újat, csak úgy, ingyen.

A modern okoseszközök nem elválasztanak minket, csak lehetőséget adnak újraszabni a személyes terünk határait. A születésnapomon hat különböző országból kaptam egy hívást, egy smst, egy képeslapot, egy üzenetet, egy e-mailt és egy fenomenális kis papírkalapos corgi képet. 😀 Az én személyes terem így, online lett az egész világ.

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #online írásunkat is!

2017-12-28T10:40:07+00:002017. okt 04.|Tags: |

#online

#online

Kinyitom a szemem, jobbra nézek és felkapom a telefont az éjjeliszekrényről. Kislattyogok a konyhába, elkészítem a reggelit, közben hagyom, hogy a telefon a wi-fi bekapcsolása után frissítse magát. E-mailek érkeznek, messenger üzenetek futnak be a nálam később fekvő/korábban kelő barátoktól, és két harapás között még a híreket is átfutom gyorsan. Már reggel be kell kapcsolódni a körforgásba, különben kiesem a flow-ból, nem tudom, mi fog velem aznap történni, mit kell majd elintéznem. A metróba érve mindenki a telefonját bambulja. Napok óta nézem, és tényleg alig van, aki ne pötyögve várná a következő kocsi érkezését.

Online - tömeg a metróban telefonokkal

Bár nem szeretem, mostanában én is közéjük tartozom. Idegen országban vagyok, szorongok egyedül, jól esik tudni, hogy valaki figyel rám a túloldalon. Ijesztőnek tűnik így leírva ez a fajta függés, de mégsem tudok félni tőle. Az életem része: ezen keresztül informálódom, ezen keresztül kommunikálok, ezen keresztül vagyok biztonságban. A kapcsolódás addiktív, mert megnyugtat és mert evolúciósan is erre vagyunk programozva. Szeretek benne lenni a vérkeringésben, szeretem, hogy el tudok érni bárkit és engem is el lehet érni azonnal. Szeretem, hogy bárhol és bármikor hozzájuthatok a szükséges információhoz. Szeretem az internetet – mértékkel.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #online írásunkat is!

2017-12-18T07:38:38+00:002017. okt 03.|Tags: |

#online

#online

Jobbra húztam, és segített elfelejteni egy csomó fájdalmat, aggodalmat és önostorozást.

Jobbra húztam és megtanultam, hogyha valaki az elején nem figyel arra, amit mondok, akkor később sem fog arra, amit kérek.

Jobbra húztam és kiderült, hogy néha 4 órányi sztorizás egy ismeretlennel emlékezetessé teszi az amúgy mókuskerekes munkanap végét. Jobbra húztam és nem is válaszolt. Mi van?!

Majdnem balra húztam, aztán mégis jobbra, és visszaadott valami fontosat, amit majdnem elfelejtettem az elmúlt pár év alatt.

online - Tinder logó

Lehet, hogy alapvetően ostoba ez a Tinder a fotókkal meg a húzogatással, de átsegített egy kemény nyáron. Ha pár hete kérdezel, még nem írtam volna róla. De itt az ősz, lehet, hogy másnak is segít egy húzós évszakot átvészelni.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #online írásunkat is!

2017-12-18T07:39:12+00:002017. okt 02.|Tags: |

#online

#online

0-24-ben online vagyok. Ez van. Persze nem mindig vagyok aktívan jelen a netes világban, mert szerencsére van offline életem is. Ennek ellenére elég jelentős mennyiséget olvasgatok a neten, chatelek a családommal, barátaimmal vagy éppen információt gyűjtők, tájékozódom.

Amikor megszületett a kislányom, akkor próbáltam mérsékelni az egészet, hogy előtte sosem fogom a telefont használni, csak amikor alszik. Persze elég rövid időn belül beláttam, hogy ez nem működik, hiszen beszűkült a korábbi életterem és a társasági érintkezéseim eléggé lekorlátozódtak egy időre a gyerekünk születése után.

online - wifi kapcsolatok

 

Éppen emiatt a telefonom és a számítógép egy-egy ablakká vált, mely a világra nyitott. Hálás vagyok az internetnek, mert enélkül biztos, hogy sokkal nehezebben vettem volna – az egyébként sem egyszerű – szülővé válás fokozatait. Rengeteget segített az, hogy mindenféle anyukás, gyerekes csoportba beléphettem, gyűjthettem az információt a mozgásfejlődésről, a terhesség utáni hormonváltozásról vagy éppen a vegán étkezés alapjairól.

Természetesen itt is szükséges a kritikus szemlélet és az, hogy válogassunk az elérhető információk közül. Az internetes és online jelenlétet szükségesnek és hasznosnak tartom a mai társadalomban, ugyanakkor a legszebb emlékeim mind olyan eseményekhez kötődnek, melyek teljesen offline történtek. Ti mit köszönhettek az internetnek?

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #online írásunkat is!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

2017-12-18T07:40:50+00:002017. okt 01.|Tags: |