#nyár

#nyár

Nem a nyár a kedvenc évszakom, de mégis szeretem. Pár évvel ezelőtt minden évben április közepétől szeptember első hétvégéig majdnem minden hétvégére volt valami társasági eseményre meghívásom vagy szerveztem valamit.

Nyár balatonpart

Egyszerűen pörgős, izgalmas, eseménydús volt a tavaszi, nyári időszak. Rengeteg bulival, mély beszélgetésekkel, régi barátokkal, új társasággal, biciklizésekkel, lugas alatti borozással, úszással, futással, szerelemmel. Mostanában a nyarak minden napos parkozással, sétálással, játszóterezéssel telnek. A hétvégék szintén eseménydúsak, de az éjszakai bulizásokat felváltotta a délutáni grillezés, az érdekesebb játszóparkok felfedezése. Futás helyett totyogóüldözés van, koncertek helyett koradélutáni családi pihenés. A régi nyarakhoz képest a mostaniak nyugdíjas nyaraknak tűnnek, de nem kevésbé élvezetesek, és talán fontosabbak is a jövő miatt, hiszen a szerelem nemhogy megmaradt, hanem megduplázódott.

Hallgassátok meg az örökös nyári dalt: https://www.youtube.com/watch?v=1mUdqQCw7bI

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #nyár írásunkat is!

2017-12-17T12:23:28+00:002017. aug 09.|Tags: |

#nyár

#nyár

Kiültem a Szabadság-hídra a Couchsurfing meetup kis csapatával. Utazásokról, távoli barátokról, tengerpartokról, hegyekről és messzi városokról beszélgettünk. Összeszámoltuk, ki hány országban járt és milyen nyelveket beszél. Eugenio elmesélte a legemlékezetesebb történetét egy azóta eltávozott barátról. A leányzó, akinek már nem emlékszem a nevére, elmesélte az indiai jógatáborban tapasztaltakat.

Nyár, Szabadság-híd sörök

Én arról meséltem, milyen hálás vagyok Budapestnek ezekért a nyári élményekért. Bárhová visz az utam, telik a lista a nyelvekkel és élményekkel, de ide mindig hazatalálok, ahol kézműves vagy épp dobozos a sör, ahol boldogan sírunk és nevetünk, hogy a második “babánkat” várjuk és felvettek “minket” az egyetemre és a bölcsészdiplománkkal, önképezve sikeres vállalkozók “lettünk” és évek után egészségesnek érezzük “magunkat” az új étrenddel, olyan sok rosszullét után. Mert hiába nem közvetlenül velem történnek ezek, minden nyári sörözés közben úgy érzem, hogy összeállnak a csillagok, és a lehető legjobb dolgok történnek velünk. Így aztán mehetek, röpködhetek, elszaladhatok, mert minden lehetséges életet leélek, amit szeretnék, csak néhányat a legkedvesebb barátaimon keresztül. Aztán amikor kiülök a hídra történeteket mesélni – akkor néha nem is tudom, hogy velem történt ez vagy velük? Mindegy is, velünk történt mindaz, aminek örülhetünk ezen a forró éjszakán a hideg sörrel.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #nyár írásunkat is!

2017-12-17T12:21:16+00:002017. aug 08.|Tags: |

#nyár

#nyár

Van időm elutazni a rokonokhoz és van türelmem ribizliszemekkel kirakni a citromos pite tetejét. Finomakat főzök a barátaimnak és heti háromszor feszegetem a határaimat az edzőteremben. Süttetem a bőröm nappal, végigbeszélgetem és ciderezem az éjszakákat.

Nyár Márai könyv kávé

Oltári jó kávékat iszom hangulatos kávézókban, miközben Márait olvasok, és néha bele-belehallgatok az orosz és német turisták vidám beszélgetéseibe a sétálóutcán. Esténként, néha, férfipólóba bújva heverek a kanapén és hallgatom D. játékát. Nem fejezi be a gyakorlást, amikor lecsuklik a fejem – hagyja, hogy a gitár hangjára mélyüljön el az álmom. Nem utaztam el messze. Mégis új impulzusok érnek, mert a közösen átélt változásokkal valahogy elmélyülnek az érzelmek is. Mekkora képzavar egy közös belső utazás? 😉 A lényeg, hogy adódik csönd, alkalom – befelé figyelnem a napsütésben. És iiigen, fetrenghetek akár egész nap a fotelemben és írhatok! 😀 Itt volt az ideje már egy igazi, szerelmes, játékos, feltöltődős nyári szünetnek.

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #nyár írásunkat is!

2017-12-17T12:20:09+00:002017. aug 07.|Tags: |

#nyár

#nyár

Fekszem a hosszantartó kánikula utáni első kellemesen hűvös reggelen az ágyamban, és nézem a tágra nyitott ablak előtt a reggeli nap fényében fürdőző és a frissítő szélben hajladozó nyárfát. Hallgatom a levelek hangos zörgését.

Nyár tenger kéz

Azon tűnődöm, vajon miért szeretjük ennyire a nyarat. Nem az időjárás miatt, az biztos, mert ez a kánikula-vihar-kánikula-vihar-kánikula felosztás szerintem senkinek sem kifejezetten kellemes. És az egészségre gyakorolt jó hatása miatt sem, hiszen egész nyáron leégünk, elevenen megzabálnak minket a szúnyogok, napszúrást és hőgutát kapunk meg csúcsra járatjuk a kardiovaszkuláris rendszerünket. Akkor miért? Szerintem a szabadság miatt. * Nyáron születtek a legjobb kalandjaink, mert akkor volt végre idő arra, hogy gyerekként vagy egy tizenéves kamaszként végre azzal foglalkozzunk, amivel akartunk. Nem kellett naphosszat házifeladatokat körmölni, stresszelni a röpdolgozatok miatt, félni az ijesztő magyartanároktól. Nyáron csak annyi volt a dolgunk, hogy sokáig aludjunk, jókat együnk, és alaposan megtervezzük, mit is szeretnénk aznap csinálni; nagyobb korban meg, hogy mikor melyik társasággal menjünk le a Balatonra, hova menjünk kirándulni, vagy épp biciklitúrát szervezni és fesztiválokra járni. Felnőttként is ilyenkor szeretünk szabadságra menni, hogy 1-2 hétig újra kiszakadhassunk a mókuskerékből, és csak a fent felsorolt dolgokkal foglalkozhassunk. Akkor kelni, amikor akarunk, azt viselni, amit akarunk és oda menni, ahova éppen kedvünk tartja. Tücsökként elhegedülni az egész éves munkánkat. Elvégre ez a lényeg. Az ilyen pillanatokért dolgozunk az év többi részében.

– Dóri –

* és persze a görögdinnye miatt is.

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #nyár írásunkat is!

2017-12-17T12:19:32+00:002017. aug 06.|Tags: |