#mitmiért

#mitmiért

Ez az, amit mostanában próbálok elengedni. Nem kell minden jelenbeli tettemnek megalapozottnak lennie a jövőmmel kapcsolatban. Lehet menni a flow-val, ahogy egy korábbi írásomban említettem.

mitmiért tengerpart

Persze könnyű ezt állítani, de sokkal nehezebb a valóságban megvalósítani. Jelenleg is egyértelműen érezhető, hogy túlvállaltam magam, de egyelőre még nem akarom feladni. Miért nem? Mert nagyon ritkán adok fel bármit. Amennyiben mégis, azt hosszas tépelődés előzi meg és jó sokáig bűntudatot érzek utána, hogy valamit fél készen otthagytam. Az a fránya tejesítménykényszer, ugyebár… Mikor jön el az a pont, amikor a most fontosabbá válik a jövőbeli előnynél, amit csakis most lehet megszerezni? Persze ennek a jövőbeli előnynek ára van a jelenben: hajnali négyes kelések, kevesebb családi idő, fáradtság. Vajon megéri? Fogalmam sincs, de ha már elkezdtem, akkor be szeretném fejezni.

– Zsuzsi-

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #mitmiért írásunkat is!

2017-12-12T21:14:07+00:002017. aug 23.|Tags: |

#mitmiért

#mitmiért

Iskoláskorom óta rettenetesen feszélyez, hogy a mindennapi életem során racionálisan _kell_ viselkednem, és bizonyos helyzetekben benne _ kell_ maradnom, mert így kívánja az illem (és a józan ész). Folyamatosan azon kattogok, hogy mi van akkor, ha valami olyasmi történik velem, ami miatt irracionális lépést kell tennem. Hogy fogja ezt fogadni a sok ember körülöttem? Mi van akkor, ha rosszul leszek, és ezért furcsa dolgokat kell majd tennem? Mondjuk folyamatosan ennem kell, hogy megnyugtassam a gyomrom. Vagy fel kell állnom a repülőn, mert megőrjít a tömeg és a bezártság.

mitmiért lány vonaton

Mi van, ha egyszer nem fogom végig kibírni a buszutat, és le kell majd szállnom valahol a világ végén, hogy kiszellőztessem a fejem? Mi van, ha ki kell majd szaladnom az előadás közben a mosdóba? Hogy hagyhatnék ott egy egyetemi vizsgát, csak mert épp rosszul vagyok? Hogy húzhatok el egy régen leszervezett baráti találkozóról már rögtön a legelején? Hogy magyarázzam meg, hogy miért nem szeretnék a barátaimnál aludni? Milyen kifogást keressek arra, hogy már megint csak vizet iszom a buliban, ahonnan egyébként is korán tervezek lelépni? Milyen magyarázatot adjak arra, hogy a konditeremből 15 perc után már haza is megyek? Mi van, ha nem bírom, és megállónként kell majd végigcsinálnom az amúgy 5 perces metróutat? Milyen kifogással kéredzkedjek el már megint a munkahelyemről? Ezer és egy ilyen szituáció van a fejemben, amiktől annyira félek, hogy bekövetkeznek, hogy gyakorlatilag magam hozom létre őket. Hálistennek felnőttként legalább már elfogadják tőlem a „mert csak” magyarázatot, és nagyon örülök, hogy nem kell minden egyes döntésemet, lépésemet megindokolnom – jó, azért sokat még most is. Gyerekként viszont rettenetesen frusztráltak ezek az érzések, és gyűlöltem, hogy valódi, nyomós ok nélkül nem csinálhatok csak úgy dolgokat, nem érezhetem csak úgy szarul magam. Higgyétek el, hogy ezek rémes érzések, amik talán nem lennének bennem, ha gyerekként szabadon lehettem volna irracionális, és nem kellett volna folyamatosan megindokolnom, hogy #mitmiért csinálok.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #mitmiért írásunkat is!

2017-12-12T20:57:57+00:002017. aug 22.|Tags: |

#mitmiért

#mitmiért

Az egész életem ok-okozati láncok összefüggése – legalábbis én így tekintek rá. Olyan ember vagyok, aki mindent okkal csinál, eltervez, tudja, hogy miből mit profitál. Ha valami nem sikert és eredményt hoz, akkor majd tanulságot. Tavaly ősszel csináltam egy falragaszt. Pontosan tudtam, hogy mit akarok csinálni – hogy mi mindent IS akarok csinálni! De nem lehet egyszerre világot látni, karriert építeni, otthont varázsolni, tanulni, barátságokat ápolni, kapcsolatra találni és a saját személyiségünkön dolgozni. Se energia, se idő, se pénz nem jut egyszerre mindre. Sorrend kell, aztán pedig fókusz. És vállalni kell, hogy ami a fókuszon kívül van, az leesik. Kimarad.

Mitmiért Írás Mindig egy fókusz

Ha világot járunk, akkor idővel elhalványodnak, megkopnak a barátságok, és nem segít az anyagi helyzetünkön sem. Ha karriert építünk, akkor azt könnyen megsínyli a kapcsolatunk, ráadásul a változással a saját személyiségünk, fejlődésünk igényel majd több időt. Ha otthont varázsolunk és a kapcsolatainkat ápoljuk, összefogunk egy társaságot, családot, akkor nem lesz úgy idő és pénz az utazásra, tanulásra. Ezt el kell fogadni, be kell látni, kár rajta siránkozni. Mindennek van előnye és hátránya is, nem lehet csak az egyik oldalát kiélvezni. Azon a falragaszon négy negyedre osztottam a körömet, négy csoportra a céljaimat. Újabb és újabb pontok kerülnek fel azóta is – de mindig egyre fókuszálok. Ha nem tudom ezt betartani, akkor felaprózódik az energia és nagyon hamar túl nagy stressz alá kerülök. (Mozogj sokat, dolgozz, tanulj napi 12 órát az anyagiak miatt és ápold a kapcsolataidat – argghhh, szia 150-es pulzus!) Nem panaszkodom, hogy valamire nem jut. Tudom, hogy azért nem jut, mert valójában nem is fontos most nekem. És nem ciki, nem méregetem másokhoz: ha elköltöm egy repjegy árát az IKEÁ-ban, az rajtam áll. Nekem kell tudni, hogy mi tesz épp boldogabbá: egy gyönyörű, kényelmes bögre minden reggel, vagy egy pár napos, izgalmas utazás. Valamit valamiért.

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #mitmiért írásunkat is!

2017-12-12T20:52:33+00:002017. aug 21.|Tags: |

#mitmiért

#mitmiért

Vannak dolgok, amikről majd mesélek, amikor szeretnék megnyílni. Dolgok, amikről ne kérdezz, ha én nem hozom fel. Nem kell mindig pontosan értened, #mitmiért csinálok, miért így vagy úgy döntöttem. Hidd el, sokszor halvány lila gőzöm sincs, csak megyek amerre helyesnek érzem.

Mitmiért Rám-szakadék túrázók

Elég sokszor előfordul, hogy nem tudom megmagyarázni, de tudod mit? A fenébe, nem is akarom! Bízz bennem, hogy úgy csinálom, ahogy nekem a legjobb. Ne azt kérdezd: “Miért?”, hanem azt: “Boldog vagy?”. Amíg igen a válaszom rá, addig nem kell pontosan értenünk minden kis részét annak, hogy #mitmiért csináltam. A mérleg a jó irányba billen, és csak ez a lényeg.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #mitmiért írásunkat is!

2017-12-12T21:13:54+00:002017. aug 20.|Tags: |