#minekvan

#minekvan

Alapvetően elég hőbörgős természet vagyok, gyakorlatilag egy végtelen listát tudnék írni arról, hogy különböző dolgok minek vannak. Sokszor egyébként az az érzésem, hogy kizárólag azért, hogy engem az idegösszeroppanásig bosszantsanak.

Két napja volt „szerencsém” eljutni egy „előadásra”, amiről még most is csak üvöltve tudok beszélni, és ami megtestesített és összegyűjtött MINDENT, ami a legjobban idegesít és egyben felháborít a világon. Engedjétek meg, hogy megosszam veletek az élményt, hogy aztán közösen feltegyük a kérdést, ami azóta is foglalkoztat. Fotósként hívtak meg egy rendezvényre, amiről előtte csak annyit tudtam, egy Magyarországról idelátogatott fickó fog beszélni az egészséges életmódról, táplálkozásról, természetgyógyászatról. Annak ellenére, hogy egy viszonylag szkeptikus ember vagyok, a békés spiritualizmussal nincs problémám – ha valaki így találja meg a lelki békéjét, hát egészségére. A kulcsszó ugyanakkor a békésen van.

minekvan tábla fake news

Géczy Gábor előadása ugyanis mindenről szólt (illetve leginkább semmiről), csak a békéről nem. A kb. két órás „politikamentes” előadás alatt volt alpári beszédstílus, szexizmus, migráncsozás, katolikusozás, brüsszelezés, a magyarság felsőbbrendűségének pufogtatása, vonzás törvénye, a tudomány lealacsonyítása, de ami a legszörnyűbb, az emberek biztatása, hogy ne adják iskolába a gyerekeiket és ne oltassák őket, „mert akkor Isten nem tud bennük kiteljesedni” (vagy valami ilyesmi vérlázító ostobaság).

Géczynek a világ összes problémájára volt egy 3-4 mondatban összefoglalható, tuti megoldást kínáló javaslata – mit javaslata! Az Egy Igaz Válasza, melyeknek egyszerűségétől sikítani tudtam volna. Istennel ő például úgy teremt kapcsolatot, hogy kimondja a „KAPCSOLAT” szót, és a kapcsolat létrejöttének bizonyítására elkezdett ásítozni, mivel állítása szerint ilyenkor valami történik az energiákkal, ami ásításra ösztönöz. Aztán ezt a színjátékot előadta még egyszer. Azt hiszem, az este mélypontja volt ez. Ez a nyilvánvalóan szélhámos és/vagy elmeháborodott ember a két óra alatt, amíg bírtam cérnával, tudománytalan, minden alapot nélkülöző, misztikus, de valójában teljesen értelmetlen bullshit-cunamit zúdított a hallgatóságra, melyet öltönyös fiatalemberek, kackiás bajszú hagyományőrzők és aggódó édesanyák egyaránt komolyan vették, lejegyzeteltek, és pénzzel honoráltak. Engem pedig azóta is csak egy kérdés foglalkoztat: az ilyen Géczy Gábor-félék minek vannak?! (Aki nem hiszi, járjon utána a youtube-on, de csak saját felelősségre!)

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #minekvan írásunkat is!

2017-12-05T09:51:53+00:002017. máj 24.|Tags: |

#minekvan

#minekvan

 • három átmeneti dzsekim
 • könyvem a tanulásfejlesztésről
 • a cellux
 • a névjegykártyatartóm
 • extra telefontokom
 • a gatya, ami kicsi rám
 • büdös pacsuli a fürdőben
 • gemkapocshegy
 • 5 csomag instant kávé
 • USB-s hangfelvevőm
 • kartonlap a szekrény tetején
 • kék szemhéjfesték
 • laptoptáskám…

minekvan ruhakupac ruhák kanapén

Minek van ennyi cuccunk?

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #minekvan írásunkat is!

2017-12-28T11:24:32+00:002017. máj 23.|Tags: |

#minekvan

#minekvan

ez a percenkénti kapcsolattartás és sok közösségi csatorna, figyelemért esedezés és magánéleti tartalomszolgáltatás, amikor valódi kapcsolat és működő közösség egyre kevesebb van? Úgy érzem sokszor, hogy egyre többen szűkebb és szűkebb körökben akarják élni az életünket, kevesebb kompromisszummal, szabadabban. Nukleáris családból való kimenekülés. felnőttség, életmód, földrajzi távolságok okán baráti eltávolodás, szinte észrevétlenül. és nem az üres lakással van a baj, meg a kutyával és az egyedülléttel. Járnak mellé új helyek, emberek, hatások és inspirációk. De egy idő után csak sajog a gyökerek helye, nem? Ha elvágjuk magunkat a sajátunktól, földbe ereszteni sincs mit azután. Mit adhatsz át másoknak, ha téged is csak a szél dobál? Mit örökítenél tovább? Meddig tudod engedni és élvezni a sodrást, és mikortól dobál csak a vihar?

minekvan növények gyökerek

Ezen a ponton már #minekvan a karrier, pénz, lakás, érdem, meg #minekvan a család, ha nincs benne valódi összetartás, érzelem és figyelem?

Ezen gondolkodom, mióta egy péntek este összetömörültünk az ötven négyzetméteren vagy tizenöten, és hallgattam azoknak az embereknek a tőlem talán távoleső életének a pillanatait, akikkel jóformán csak a vérünk köt össze. vagyis a születésem óta néznek és nézem én őket. határokat állítva, de adunk és kapunk egymástól, néha keményen. Mi így szeretjük egymást. És ittuk a pálinkát, a bort, ettük a majdnem tejmentes langallót és a tejmentes muffint, ünnep és alkalom nélkül, azért, hogy együtt ehessünk, ihassunk és megoszthassuk az időt, meg aztán a képeket Viberen. Nem tudnak rólam naponta, talán hetente se. de az, hogy összetartozunk, megéri az egymásra fordított időt, az egymás iránti türelmet.

Ezek a kapcsolatok, ez a figyelem, ami nekem tartást ad, bármerre is visz a szél.

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #minekvan írásunkat is!

2017-12-05T09:36:23+00:002017. máj 22.|Tags: |

#minekvan

#minekvan

Tehetsz bele ékszert vagy akár rá is. Van, hogy a haj teljesen eltakarja, van, hogy ki van téve a nagy publikumnak. Van, hogy dörzsölgeti az ember, ha fáradt, de harapdálni is lehet. Szülinapokkor jól meghúzogatjuk, hogy biztos emlékezetes legyen a köszöntésünk. Van, amikor ennél fogva kipenderíthetnek. Mennyi mindent lehet csinálni egy fülcimpával. Már-már hihetetlen, pedig igazi gyakorlati haszna nincsen a létezésének a testünkön. Van vajon bármi jelentősége annak, hogy ez az egyetlen felület a bőrünkön, ami megtartja babakori puhaságát?

minekvan fülcimpa

A fülcimpának volt – vagy talán még mindig van – valami fontos szerepe az evoluciós fejlődésünk során?

Tényleg, a fülcimpa minek van?

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #minekvan írásunkat is!

2017-12-05T09:30:29+00:002017. máj 21.|Tags: |