#játszommintegygyerek

#játszommintegygyerek

A macikák teadélutánt tartanak. Ó, mennyire isteni ez a finom epertea! Mondd csak, Panda, ittál már valaha ilyen ízleteset? Nyami-nyami-nyami. Kérek még! Jajj, kiömlött! Nem baj, gyorsan feltakarítjuk közösen. Aztán felállok, mert úgy gondolom, itt az ideje a tízórainak, hiszen már órák óta játszunk. Rápillantok az órára és kiderül, hogy még csak tíz-tizenöt perce folyik a teadélután. Alig akarom elhinni, hogy ilyen lassan vánszorog az idő.

Játszommintegygyerek kisgyerek labdákkal

Ilyenkor lelkiismeretfurdalásom lesz, hogy nem tudok zavartalanul, valós órákon keresztül játszani a kislányommal, mert egyszerűen megunom. Ilyenkor azt érzem, hogy igazi, besavanyodott felnőtté váltam. Persze ennek ellenére folytatom és élvezem a közös játékban azt, ahogy látom a kis S. mennyire jól érzi magát, milyen nagyon beleéli magát az aktuális helyzetbe. Egyébként a kreatívabb, feladatszerű játékok a kedvenceim, mint a gyurmázás, rajzolás. A mindennapi felnőtt tennivalókat is át szoktam alakítani játékossabbá, hogy a kis segítőm is élvezni tudja. A legutóbbi alkalommal egy IKEA-s pelenkázót tettünk össze ketten. A kicsi is csavarhúzóval a kezében igyekezett a csavarokat, vagy csak éppen a csavarhúzót magát a lyukba helyezni. A végére persze elfogyott a türelem, de így is sikerült befejeznünk. Azt gondolom, úgy könnyebb, egyszerűbb játékosnak maradni, ha nem a nap kétharmadában kell viccesnek, szórakoztatónak lenni, hanem csak esetlegesen, alkalomszerűen.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #játszommintegygyerek írásunkat is!

2017-12-19T18:40:12+00:002017. Júl 26.|Tags: |

#játszommintegygyerek

#játszommintegygyerek

Mintákat rajzolni a kávé habjába

Virágokat kreálni a meeting jegyzeteinek szélére

Felkacagni a villamoson a tömegben

Ujjakat kis, csikiző hangyasereggé változtatni

#játszommintegygyerek kávé mosoly

Kedvenc zenére ugrálni az ágyon

Hóba angyalkát kalimpálni

Víz alatt cápaként ijesztgetni

Nappaliban kergetőzni

Takarókból és székekből erődöt építeni

Annyi mindent csinálhatunk felnőttként, ami kicsit visszavisz minket a gyerekkorba, ahol még nem zavart, mit gondolnak mások, szerettük magunkat, ahogy voltunk, és a fantáziánkkal minden lehetséges volt.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #játszommintegygyerek írásunkat is!

2017-12-20T20:10:34+00:002017. Júl 25.|Tags: |

#játszommintegygyerek

#játszommintegygyerek

Mikor merültél bele utoljára valamibe egy teljes órára? Anélkül, hogy ránéztél volna a telefonodra? Napi szinten keményen tekerek én is azért, hogy elérjem a céljaimat, biztosak legyen az anyagiak és a folyamatos a fejlődési lehetőség. Trükkös kombó, könnyen beleveszik az ember lánya. Ezért is kell a játék, ami soha nem hagy felnőni olyan vérkomolykodós, szigorú szemöldökű emberré. Egy céges eseményen szúrtam el a poént, hogy még öt percig hajlandó vagyok beszélgetni a fövenyen, aztán a homokozóban keressenek, csatornarendszert fogok építeni. Hát van annál jobb? 🙂

Játszommintegygyerek lány háttal

Tavaly szerencsétlenül lezúztam a bokám a nyaraláson. Éjfél körül megcsúsztam és leborultam egy meredek köves utcán… miközben a helyi gyerekekkel fociztunk. 😀 Ne kérdezd, megérte, hát kellett nekem csatornafedélre lépni, még azelőtt, hogy fellőttük a nemtudomkinek az erkélyére a lasztit? 😀 Itt a nyár, kicsit könnyebb az élet. Szedjük elő a kockás papírt az aknakeresőhöz, meg a zsebsakkot. A boros poharak között mehet a römi, és együtt rajzolni is király. Kit érdekel, hogy szép lesz-e, ha te tudsz 25-ösből kutyát csinálni? Ki a fene fogja megtanítani az aprónépnek, hogy mi az a gumizás, ha nem mi? Ha nagyon leült az élet, akkor lőjjük el az intelligens puffot, bummoljunk prímekkel, erre még a nagyonokosok sem reklamálhatnak! 😉 Nosztalgiából honfoglalózhatunk együtt, és este a másik vállához gömbölyödve a legjobb a szókeresés. Láttatok volna múlt héten húsz centit ugrani balra, székestül, amikor megtámadott jobbról egy zombi, amíg én a célkeresztre fókuszáltam! 😀 Nem kell elzárkózni a számítógép/konzol elől sem. Egyik korosztálynak sem! Ha unod, hogy a fránya kamaszt napfény se éri, akkor ülj be mellé te kezdetnek. Próbáld meg, és nem baj, ha elbuksz, ha bénázol. Hidd el, hogy a pöttöm unokák, a gyereked vagy akár a párod olyan lelkesedéssel fognak neked magyarázni, sopánkodni a teljesítményed felett, és persze a végén együtt nevetni veled, hogy bőven megéri az erőfeszítést. Kérlek, játsszatok sokat! Úgy, ahogy a gyerekek. Belemerülve, homokban fetrengve, odagémberedve. Úgy kitisztítja a fejet, feltölti a lelket, hogy utána napokig jobban megy még a munka is. A céges feladatok, a mosogatás meg a kert megvár, a téged körülvevő emberekkel viszont most kell kiélvezni az együtt tölthető időt, nem? 🙂

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #játszommintegygyerek írásunkat is!

2017-12-19T18:43:20+00:002017. Júl 24.|Tags: |

#játszommintegygyerek

#játszommintegygyerek

A minap egy anyukás csoportban kérdezte valaki a többiektől, hogy szerintük mikortól van vége egy kapcsolatnak, amire, tekintve, hogy nincs ennek a pillanatnak egy egzakt meghatározása, rengeteg nagyon okos válasz érkezett. Távol álljon tőlem, hogy kapcsolati szakértőnek állítsam be magam, de mégis azt gondolom, egy jó párkapcsolat egyik legfontosabb fokmérője, hogy a felek mennyire tudnak ellazulni egymás társaságában.

Játszommintegygyerek tükör lányok

Ha még megy a bohóckodás, szóviccbűnözés, vicces videókon való közös nevetés és a trógerkedés, akkor abban a kapcsolatban (még) ott van az a bizonyos szikra. A párom társaságában szeretek lemenni néha óvodásba, és a lehető legidétlenebb játékokat játszani egymással (például arconfújó-párbaj, wtf 😀 ), és tekintve, hogy hülyeség tekintetében őt sem kell félteni, hasonlóan elmés megmozdulásai vannak neki is néha. És mi ezeket nagyon szeretjük.

Szeretünk felnőttként úgy játszani, mint egy gyerek. Szerintem talán ekkor lehet vége az egésznek. Ha már nem érezzük jól magunkat a másik társaságában, ha már nem tudunk együtt nevetni, ha már kiveszett a játékosság a kapcsolatból. Persze, azzal is tisztában vagyok, hogy az unalmas hétköznapok vagy az emberpróbáló gyereknevelés mellett sokszor nincs idő/energia/alkalom a bolondozásra, de talán pont az esszenciális volta miatt lenne fontos mindenáron olyan programokat szervezni, hogy meg tudjon maradni, és újra és újra át tudjuk adni magunkat az önfeledt, gyermeki jókedvnek.

Töltsetek minőségi időt együtt, ne hagyjátok, hogy a humor és a játék kivesszen a kapcsolatotokból!

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #játszommintegygyerek írásunkat is!

2017-12-28T10:53:32+00:002017. Júl 23.|Tags: |