#homofóbiaellen

#homofóbiaellen #idaho

Légy tökéletes. Találj egy másik neműt. Keress egy rendes munkát. Házasodjatok meg. Nemzzél három gyereket. Járj edzeni, készíts nekik szendvicset, légy elegáns, beszélj szépen. Szeretkezz a házastársaddal háromhavonta, hátulról, úgy nem látja, hogy csukva van a szemed. Vegyél házat, hívd át a szomszédokat grillezni. Beszélgessetek egy sör felett arról, hogy milyen fura az a srác a Blikkben. Csinálj ötévente felújítást. Üvölts a gyerekre, ha rárajzolt a frissen festett falra. Küldd egyetemre, vegyél neki lakást. Véleményezd a párját, fizesd ki az esküvőjét. Légy rendes szülő, 51 évig tisztesen házas, 30 évig egy munkahelyen, egy politikai párttal, egyetértve a többiekkel. Öregedj meg, álljanak körbe és mondják, hogy “ejj, de tisztességben élt”.

homofóbiaellen - oktató képek

Vagy állj fel, menj oda ahhoz a sráchoz. Szard le, hogy a haverok lebuziznak. Kérd el a számát. Hívd el kávézni. Fogd a kezét az utcán és az oltárnál egy Magyarországtól távoli helyen. Vedd körül magad új barátokkal, utazz, lásd, hogy másképp is lehet. Hogy nem kell szégyenkezni, nem kell félni. S ahol kell, oda nyújts támaszt. Fogadj örökbe vagy légy a legjobb nagybácsi. Taníts valakit arra, hogy a szeretet és önmagad elfogadása a legfontosabb. Vegyél, vagy ne vegyél házat, de olyanokat hívj meg, akiket TE érdekelsz. Válts, vagy ne válts munkát, várost, partnert, stílust, ahogy neked tetszik. Légy büszke arra, aki vagy. Öregedj meg, álljunk körbe és mondjuk, hogy “köszönöm, hogy ismerhettelek”.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #homofóbiaellen írásunkat is!

2018-05-21T07:22:22+00:002017. máj 17.|Tags: |

#homofóbiaellen

#homofóbiaellen #idaho

Egyszerűen értelmezhetetlen számomra, hogy valaki miért utál másokat csak azért, mert nem az ellenkező nemből választanak maguknak párt. Persze, olvastam az összes indokot már itt-ott, kommentekben, interjúkban, stb. Az egyetlen számomra talán felfogható indok a tipikus “félek az ismeretlentől” – szindróma. Azaz ahelyett, hogy időt és energiát fektetnének egy meleg pár megismerésébe, ahelyett agresszióval, gyűlölettel kezelik ezt az ismeretlen helyzetet.

homofóbiaellen híd lufik

Emlékszem, amikor még kisebb voltam és nem ismertem egy meleg embert sem, akkor nagyon különlegesnek gondoltam őket. Tudjátok, kuriózumnak. Aztán szerencsére, ahogy idősebb lettem, megismertem olyan személyeket, akik a saját nemükhöz vonzódnak. És képzeljétek, ők is ugyanolyan emberek, mint bárki más. Van, akit imádni lehet, van, akit inkább messziről elkerülnél. Őnekik is vannak mindennapi félelmeik, álmaik, jövőképük – amiben gyakran a család is szerepel. Én hiszem, hogy ők nem mások, hanem ugyanolyanok, mint bárki más. Azt is hiszem, hogy az élet minden terén ugyanazok a jogok illetik meg őket, mint bárki mást. Remélem, hogy ez a mi országunkban is megvalósulhat valamikor a közeljövőben.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #homofóbiaellen írásunkat is!

2018-05-21T07:21:15+00:002017. máj 16.|Tags: |

#homofóbiaellen

#homofóbiaellen #idaho

“Én nem vagyok homofób, csak…”

“Engem nem érdekel, ki mit csinál a négy fal között.” Nevelj gyereket, tarts háziállatot, strandolj a négy fal között, elvégre mind magánügy, nem? Semmi közöm hozzá, nem akarom látni, hogy eléd jön a férjed, megfogod a feleséged kezét az utcán, vagy kirakod a gyereked képét az asztalra. Magánélet, magánügy, nemde?

“Nem akarom, hogy a gyerekem ilyet lásson.” A valóságshow-t, a hajléktalanok nyomorgását a lába előtt, a rokonbácsi borgőzös leheletét, a négyeshatoson maszturbáló perverz fazont, azt megtapasztalhatja, de tuti megomolna, ha azt látná, hogy két azonos nemű ember kézenfogva sétál, vagy megcsókolja egymást. Brr.

homofóbiaellen - pride, szivárvány színű esernyő

“Miért kell azért lezárni a várost egy fél napra, hogy ezek pávatollas tangában felvonuljanak?” Lezárjuk a húsvéti körmenetért, a majálisért, bicikliversenyért, devizahitel elleni felvonulásért, és akkor még ezért is? Ráadásul képzeld el, hogy ahhoz a felvonuló húszezer emberhez hány páva tolla is kell…

“Evolúció, szaporodás, mi lesz a családokkal?” Egy huszárvágással megoldja a társadalmunk. Gyereke lehet egy csomó embernek, aki nem szeretne egyáltalán, vagy nem képes felnevelni. És nem lehet gyereke egy csomó embernek, aki teljes szívvel és gondossággal felnevelné. Ha valaki stabil, szeretetteljes körülményeket tud biztosítani, akkor részemről hótt mindegy, hogy meleg, vagy eredendően, esetleg balesetből adódóan még-már fogamzásképtelen. Funkcionáló, kiegyensúlyozott családokat szeretnék látni magam körül. Őszinte leszek: heteró, gyereket nevelő párok között se nagyon tudnék öt olyat mondani az elmúlt harminc évből, ahol lennék/lettem volna gyerek.

“LMBTQXYXSAXSASDasdf, meg még mit nem, hahaha.” Az lenne a legjobb, ha nem neveznénk sehogy, akkor nem lehetne róla beszélni. Így meg érteni kéne, hogy mi a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer. (Kis segítség: egyik sem jelent pedofíliát.) Egyszerűbb, ha csak azzal foglalkozom, ami az én életem része! A fogyatékosok és a betegek, a vidékiek és a városiak, a munkások és a munkanélküliek, a tanárok és a diákok meg oldják meg, ahogy akarják. Ettől fog csak gördülékenyen működni egy társadalom!

Úgyhogy összegezve, szarkazmus off: légyszi, projektálj a négy fal között, és inkább ismerd meg a világ sokféleségét, mert így élünk már sok ezer év óta, együtt.

-Száva-

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #homofóbiaellen írásunkat is!

2018-05-21T07:20:35+00:002017. máj 15.|Tags: |

#homofóbiaellen

#homofóbiaellen #idaho

Hogy nem természetes. Ez a kedvencem, biológusként főleg. (Természetességről egyébként is hülyeség vitatkozni, ha ott van előtted, akkor természetes, hiszen egy funkcionáló biológiai lényről beszélünk. Maximum neked nem tetszik, amit csinál, de az már egy másik történet.) Szóval beszélgessünk a természetről és annak vezérlő elvéről, az úgynevezett evolúcióról? Egy Charles Darwin nevű bácsi írta le először, kb. 155 éve.

homofóbiaellen - feliratos pólók a pride felvonuláson

Az egyik központi gondolata, hogy a sikeresebb egyedek tudják átörökíteni a tulajdonságaikat (=elterjeszteni a génjeiket) a következő generációkba, mely tulajdonságok kellően hosszú idő után rögzülhetnek a populációban, még több idő után pedig akár új faj keletkezéséhez is vezethetnek. Vegyük észre, hogy a homoszexualitás annak ellenére jelen van az emberi faj szexuális viselkedéskészletében, hogy közvetlenül (elvileg) nem is adódhat át a saját gyermeknek. Másszóval: ha nem lenne ennyire hasznos, már réges-rég kiszelektálódott volna a rendszerből. De még mindig itt van, olyannyira, hogy nem csak az embernél, de számos (egyes források szerint több mint 400) faj esetében is fennáll. Vagyis annak ellenére, hogy te nem tudod felfogni, a természetnek célja van a homoszexualitással. Például a szülői terheket csökkenteni, a testvérek sikerét növelni, valamint rengeteg feljegyzés van arról, hogy homoszexuális állatpárok türelmesebb és gyengédebb szülők a társaiknál (például elhagyott tojásokat költenek ki, és így válnak szülőkké). Akárhogy is: a különböző szexuális stratégiák az idők során egyformán hasznosnak bizonyultak az Anyatermészetnek. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor meg ne gyere a „természetességgel”. Mondd ki nyugodtan, hogy egy homofób, korlátolt tuskó vagy – azzal tényleg nem lehet vitatkozni.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #homofóbiaellen írásunkat is!

2018-05-21T07:21:02+00:002017. máj 14.|Tags: |