#gyűlölet

#gyűlölet

Érdekes, nem is tudom, mi ez. Azt hittem, már éreztem, mégis, most egy példát sem tudok.

gyűlölet kép oszlopon

Csalódtam, igen. Bántottak, igen, Hátbatámadtak, igen.

Valahogy aztán mindig elengedtem.

Nincs energiám a gyűlöletre, se azokra, akik kiváltanák belőlem. Inkább elsétálok, lezárok, tanulok, felejtek.

Miért mérgezzem magam velük?

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #gyűlölet írásunkat is!

2017-12-21T11:47:24+00:002017. máj 10.|Tags: |

#gyűlölet

#gyűlölet

Leginkább hirtelen fellángolásaim vannak bizonyos emberek iránt, de negatív értelemben. Hogy vajon ez gyűlölet-e, nem vagyok benne biztos. Ami biztos, hogy nehezen viselem azt, ha valaki felsőbbrendűnek képzeli magát akármi okán. A kedvencem ezek közül a kor és/vagy a tanultság miatti orrfennhordás. Dühítő és nevetséges is egyszerre.

gyűlölet épület

A másik, ami zavart kelt bennem, az abszolút hiánya a segítőkészségnek és előzékenységnek. Komolyan, emberek, mindannyian oda fogunk érni, ahova akarunk, akkor is, ha nem lökjük arrébb az előttünk állót három centivel. Az első reakcióm ilyenkor egy kis zsörtölődés magamban, de kifelé igyekszem a legkedvesebb, ugyanakkor magabiztos énemmel kezelni a helyzetet. Az az igazság, hogy kedvességgel sokkal több mindenre lehet jutni, mint vádaskodással, agresszióval. A legjobb, hogy így az ember önmagával is békében tud maradni a későbbiekben.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #gyűlölet írásunkat is!

2017-12-21T11:48:22+00:002017. máj 09.|Tags: |

#gyűlölet

#gyűlölet

Tudom, hogy most azt várjátok tőlem, hogy arról beszéljek, a gyűlölet kártékony, nem helyes, ne gyűlöljünk senkit – és ez így is van. Ne gyűlöljetek senkit – alaptalanul. De mi van akkor, ha van alapja? Én szám szerint három embert gyűlölök.

gyűlölet borult ég

Nem szimplán nem kedvelem, nem csak nézeteltérés van köztünk, nem csupán megbántottak, hanem teljességgel rászolgáltak arra, hogy minden egyes sejtem elemi dühöt tápláljon irántuk. Fogalmam sincs, miért vannak ilyen eredendően gonosz, romlott, mások kárán élvezkedő emberek. Tudom, hogy ez a gyűlölet engem emészt belülről, de higgyétek el, van olyan, hogy nem lehet megbocsájtani. Van olyan, hogy más emberek tettei, szavai egy életen át elkísérnek, és nap, mint nap tovább rágják a lelked, mint valami nyálkás féreg. Ha megbocsájtani nem is akarok, remélem, egyszer az elengedés útjára tudok majd lépni. Most még nem járok ott. De kérlek, ne ítéljetek el ezért.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #gyűlölet írásunkat is!

2017-12-21T11:49:16+00:002017. máj 08.|Tags: |

#gyűlölet

#gyűlölet

Maga a pokol. Olyan feneketlen mélység, ahova már nem ér el józan ész, empátia, belátás. A legtöbb esetben félelem és irigység van mögötte, azt hiszem. Volt olyan ember az életemben, aki tett érte eleget, de éppen ezért: már nem érdemelte meg, hogy így érezzek iránta. A gyűlölet mindig kárt okoz. Elsősorban annak, aki érzi.

gyűlölet út fekete-fehérben

Úgyhogy megvédem magam, nem gyűlölködök. Nagyon régóta keresem, hogy mi lehet az út a gyűlölet által emésztett emberekhez. Kívülről sokszor látni, hogy a félelem miatt általánosít, az önbizalomhiány miatt keseríti a saját életét. De egyelőre nem találok hidat, módot, hogyan lehetne hozzájuk szólni, elérni az ilyen embereket, csoportokat. A sok változás, a gyorsuló információk, ez a rohadt nagy verseny, amiben élünk, azt eredményezi, hogy folyton egymáshoz mérjük magunkat. A magunk belső oldalát a másik kifelé vetített képéhez. Hát, sok esélyt nem hagyunk, ugye? Bármelyik kimerevített, instagramunikornis pillanathoz hozzámérve garantáltan ócskának tűnik majd a saját valóságunk. Azt hiszem, az ilyen apró dolgok ültetik el az első gyűlöletmagokat, hogy aztán szárba szökkenve utálatossá tegyék a körülöttünk lévő embereket. Nézzük inkább a valóságot, empátiával! A gyűlölet meg maradjon a szótárban a gy betűnél.

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #gyűlölet írásunkat is!

2017-12-21T11:50:04+00:002017. máj 07.|Tags: |