#dailyroutine

#dailyroutine

Hajnalodik, kiugrom az ágyból. Nem. Ráveszem magam, hogy keljek fel és lassan kivonszolom magam a konyhába, hogy elkezdjem a napot.

#dailyroutine macska bögre asztalnál

1. Reggelit és kávét készítek magunknak, majd elfogyasztjuk ezeket.

2. Zuhanyzás és készülődés a napra.

3. Káosz és/vagy játszótér.

4. Káosz és/vagy kézműveskedés.

5. Ebéd.

6. Délutáni alvás.

7. Káosz és/vagy olvasgatás, játék.

8. Káosz és/vagy olvasgatás, játék, mese.

9. Vacsora.

10. Fürdés.

11. Esti mese és altatás.

Esteledik, beugrom az ágyba. Igen!!

Ilyen egy kisgyerekes napi rutin.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #dailyroutine írásunkat is!

2017-12-20T18:24:16+00:002017. okt 11.|Tags: |

#dailyroutine

#dailyroutine

Azt remélem, hogy nem (csak) a hatalmas erőfeszítések számítanak, hanem a kis dolgok, amiket mindennap teszel. Például nagyon béna vagyok ajándékozásban, évfordulók és szülinapok megjegyzésében meg hasonlókban.

Dailyrutine két ember folyóparton

Viszont gyakorlatilag minden nap beszélek a szüleimmel. Egyszer ránézek a barátnős chatre a leghúzósabb munkanapon is. Szinte minden nap ráírok facebookon valakire, akivel már régen beszéltem. Minden vasárnap átnézem a naptárt, hogy a következő héten találkozzak valakivel, aki fontos nekem. Néhány naponta felhívom valamelyik nagyszülőmet vagy tesómat. Amíg gyerek voltam, addig ezek a kapcsolatok mind természetesek voltak, rendszeresen összesodortak minket a mindennapok rutinjai, könnyű volt tudni a másikról. Felnőttként egészen más a helyzet, úgy érzem, hogy fontos ápolni, ami egykor magától értetődő volt. Minden nap arra gondolok, milyen szerencsés vagyok, hogy vannak nekem ezek a szeretett emberek. Remélem, hogy így ők is érzik, milyen fontosak nekem.

– Vica –

Fotó: Pixabay

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #dailyroutine írásunkat is!

2017-12-19T09:51:42+00:002017. okt 10.|Tags: |

#dailyroutine

#dailyroutine

Alig vártam anno, hogy elköltözzek otthonról, megszabaduljak anyu rutinjától és végre a magam bohém, rendszertelen életritmusa szerint élhessek. Eltelt azóta néhány év, és be kell látnom: anyának mintha igaza lett volna… 🙂 Azóta sincs szigorú menetrendem, inkább egyféle keret alakult ki a számomra fontos és nélkülözhetetlen dolgokból.

Dailyroutine íróasztal laptoppal virággal

Beiktatni a hétbe egy óra nyelvtanulást, rászokni a mozgásra – az új rutinok kialakítása így is nagyon nehéz. Összesen 3 projektmenedzsment felületet, 8 e-mail címet és 6 féle naptárt kezelek most: ennyi kell, hogy a különböző munkáimat, a magánéletemet és a tanulásomat összehangoljam és kézben tartsam. Ez sokak számára rémisztő lehet. Kissé groteszk, de pont ez a rendszer ad nekem sponteneitást! 🙂 Így bármikor nyugodtan változtathatok, mert pontosan tudom, hogy a változás mi mindenre lesz ráhatással. Akármikor jöhet egy közös sörözés, tudom, hogy honnan kell majd folytatnom. A tervek azért vannak, hogy a hétköznapokhoz igazítsam őket. Ha új feladatot kapok, felviszem a rendszerembe, beállítom az értesítést, az ismétlődést, a színkódolást, a címkét… és onnantól nem kell tennivalókat fejben tartanom. Megteszik helyettem az eszközök, nekem elég a valóban fontos dolgokra koncentrálni. Hát, szóval, izé… végül oda jutottunk, hogy anyu veszítette el a fonalat az én rutinjaim kapcsán. 🙂

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #dailyroutine írásunkat is!

2018-10-09T21:07:29+00:002017. okt 09.|Tags: |

#dailyroutine

#dailyroutine

A napi rutinom legfontosabb része a reggeli elkészítése, ami mindig nagy fejfájást okoz, mert az esetek többségében édesre vágyom, viszont nem ehetek egy csomó mindent, így a finom péksütik, kekszek és gabonapelyhek kiesnek.

Dailyroutine reggeli

Így végül vannak zabkásás időszakaim, van, amikor az előző nap megsütött gluténmentes édességem maradékát eszem (ez általában rizslisztes palacsinta), és sokszor natúr joghurtot gyümölccsel, bár azt csak azóta, hogy nem próbálok meg vegán lenni. Sőt, mostanában felfedeztem a (cukormentes) lekváros rizsespufit is. Segítsetek, hogy mit ehetek még, ami gluténmentes és a lehető legkevesebb cukorral rendelkezik! De azért finom édes is. 🙂 Kezdek kifogyni az ötletekből, pedig nagyon szeretek reggelizni.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #dailyroutine írásunkat is!

2017-12-19T09:54:28+00:002017. okt 08.|Tags: |