#bakancslista

#bakancslista

Még sosem írtam, sőt, a filmet sem mertem megnézni, mert nyilván elzokognám az éves zsebkendőkapacitásomat.

Jó lenne, ha olyan ember lennék, aki tud bakancslistát írni, és tudatosan dolgozik is rajta. Nekem biztosan hasznos lenne, mert sokszor érzem azt, hogy csak úgy lebegek, és egy csomó minden van még, amit csinálni szeretnék, de egyszerre olyan soknak tűnik az egész, hogy inkább bele sem vágok.

bakancslista - óceánpart

Egy kicsit önző módon azért is dobtam be ezt a témát a közösbe, mert olvastam a backpacker.hu-t jegyző Bori történetét, aki azt mondta, az egész sztori egy őszintén lejegyzett bakancslistával kezdődött… azóta pedig a saját könyvét írja.
Akkor azt éreztem, nekem is kéne egy ilyen sikertörténet, így hát most életemben először akkor írok egy bakancslistát.

Íme:

B oldogság
A lvás
K íváncsiság
A karaterő
N incs több nemtudom
C salád
S ok utazás
L elkitárs
I ma
S zeretet
T ermészet
A lázat

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #bakancslista írásunkat is!

2017-12-31T14:33:57+00:002016. aug 10.|Tags: |

#bakancslista

#bakancslista Dolgok, amiket meg kell tanulnom és irtógyorsan meg kell valósítanom:

1. Csak ÉN vagyok a felelős mindenért, ami velem történik. Azaz minden reakcióért, amit a velem történtekre adok.

2. “Yesterday is history, tomorrow is mystery.” A tegnap történelem, a holnap rejtély. Csak lazán!

3. A to-do listás füzet nem ölel meg éjjel.

4. “Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!” Attól, hogy a mának élek, még készülnöm kell a jövőre.

5. Itt az ideje, hogy boldog pillanatokat adjak azoknak, akik egy csodálatos, biztonságos buborékká tették a gyerekkorom.

6. A 20-as éveimben kell annyira megerősítenem a testem, hogy kibírja a további őrült 50-60 évet.

7. Nincs olyan önző érzés, ami fontosabb egy régi barátságnál.

8. Oka van, hogy itt vagyok. Keresni, megtalálni, véghezvinni.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #bakancslista írásunkat is!

2017-12-17T20:13:54+00:002016. aug 09.|Tags: |

#bakancslista

#bakancslista Érdekes dolog ez a bakancslista. Ez elvileg egy olyan felsorolás, amiket az ember véghez akar vinni, be szeretne szerezni, meg szeretne élni az élete során.
Sokszor gondoltam, hogy leírok egyet én is, hogy meglegyen. Fizikai valójában ott legyen és ki tudjam pipálni, amikor megtörtént az egyik pont, kiikszelhessem a következőt és áthúzhassam a harmadikat. Aztán valahogy mindig elmarad, hogy valóban megírjam vagy egy alkalmazásba felvezessem a pontokat. A lelkemben úgyis tudom, hogy mit szeretnék, éppen ezért nincs szükségem egy szebb ruhába öltöztetett to-do-listre.

bakancslista - bakancs és hegyvidék

A teljesítményközpontúság miatt visszás ez a bakancslista számomra. Valahogy olyan állandó elégedetlenség érzetet közvetít, hiszen még ott van x tennivaló, egyik a másik után. Gyerünk, gyorsan, bezsebelni azokat az élményeket, tárgyakat még mielőtt húsz leszek, vagy harminc, vagy negyven.

Beleuntam abba, hogy mindig valami alapján mérjem magam, az életem és abba is, hogy engem mérjenek valami alapján: iskolai teljesítmény, munkahelyi éves értékelés, fizetés összege, gyerekek száma, elért élmények mennyisége, stb.
Emiatt nincs egy állandó bakancslistám, mert nem akarok megfelelni a jövőben egy olyan személynek, aki a múltban voltam.

Pár dolog, amit a mostani, jelenlegi bakancslistámra feljegyeznék, ha írnom kellene egyet:
– izlandi biciklizés
– élni a mostban
– norvégiai hegymászás
– nem elvágyódni
– izraeli hummuszevés
– elégedett lenni a jelennel
– Asimov könyvek elolvasása
– nem felejteni

Amennyiben neked van egy listád, akkor fontosnak tartom észben tartani, hogy nem dől össze a világ, hogyha sosem tudod áthúzni akár egyik pontot sem, addig, amíg a mindennapokban jól érzed magad.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #bakancslista írásunkat is!

2017-12-31T14:35:57+00:002016. aug 08.|Tags: |

#bakancslista

#bakancslista Épp most írom, ezekben a hetekben. Valójában meg már talán csinálom is, egy éve. Szerintem azért fontos, hogy rászánjuk az időt, papírt, színes filceket, zsírkrétát, csillámport… na jó, szóval, hogy átgondoljuk a céljainkat, legalább néhány évente, hogy ne a kívülről ránk erőltetett vagy sugallt mércék alapján nézzük az életünket.

 

Van gyereked? Miért nincs? Miért csak egy? Hol a tesó? Ennyi gyereknek tényleg jut majd figyelem? Mi a munkád? Miért nem gondolkodsz nagyobban? Miért nem törekedsz karrierre? Miért kellett feláldozni a karrier miatt ezt vagy azt? Ha saját magadat tartod sakkban ezekkel a kérdésekkel, az csak nyomasztóbb, mert belül hosszabban visszhangzik… és ha kicsit belegondolsz, innen nem lehet nyerni. Soha. 🙂

Szóval kell egy belső mérce, ami rólad szól. Totál ér életcélnak kiválasztani, hogy hajnalban egyszer kimegyek az alvó városomban a helyi templomhoz fotózni és hallgatom az évszázadok zizegését a falakon. A földrajztankönyv illusztrációja miatt belefekszem a tulipánföld közepébe a holland Harlemben, hogy kitöltsék a virágok a látóteremet. Készítek egy fotófalat a lakásomban az életem fontos embereiről, ami majd minden nap szíven simogat. Bugyuta és bagatell ezekről listát írni? Kívülről nézve biztosan. Valójában pedig pont ezek a dolgok adják az üzemanyagot a hétköznapok motorjához. De a kenőzsírt biztosan. Ezen apró momentumok mentén könnyebb érezni és szívből kívánni a nagyobb, másokhoz kapcsolódó célokat is, magabiztosan, megbánás nélkül.

Hogy aztán ez egy fél focicsapat vagy egy negyed állatkert, kettő vagy öt szobában, az ajtó előtt saját kert áll vagy Marika néni paprikás krumplijának szaga a másodikról, az már csak tőled függ. Senki és semmi mástól. Fene nagy gazdagság ez a tudatosság! A valóság meg majd úgyis magához gömbölyíti ezt a listát, újra és újra átírja, de mindvégig, nyugodtan tudhatod, hogy jó úton jársz. A sajátodon.

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #bakancslista írásunkat is!

2017-12-17T20:15:16+00:002016. aug 07.|Tags: |