#azértvannaka

#azértvannaka Tudjátok milyen az, amikor az embert elviszik az érzelmei? Amikor nem látsz túl saját magadon, saját szenvedéseden, saját érzéseiden? Sőt olyan az egész élet, mintha minden te ellened dolgozna?

Borzasztó egy ilyen időszakon keresztül menni, de szerencsésen ki lehet belőle zökkenni a barátok segítségével. Emlékszem, olvastam egyszer egy HONY posztban, egy idősebb hölgy beszélt arról, hogy szerinte mennyire fontos tartani a kapcsolatot a régi barátokkal. Ők azok az emberek, akik emlékeztetnek arra, hogy milyen voltál régebben, illetve nem hagyják, hogy elfelejts bizonyos dolgokat, részeket önmagaddal kapcsolatban. Rettentően megfogott ez a bejegyzés. Csak remélni tudom , hogy nyolcvan éves koromban még az összes jelenleg is fontos barátommal tartani fogjuk a kapcsolatot és habár a fizikai találkozások száma megcsappan, de lelki támasznak, egy jó nevetésre vagy egy szemfelnyitó “pofonra” ott leszünk egymásnak.

Igazán szerencsés embernek érzem magam az életem minden területén. A barátaim hatalmas szeletét teszik ki ennek a szerencsének, már középiskolás korom óta. Alapvetően – ahogy S. mondaná: Zsuzsi, olyan népszerű vagy! – társasági embernek érzem magam, nem okoz gondot a barátkozás.

Viszont az elmúlt évek, az új, más élethelyzetek bebizonyították a gyakorlatban, hogy vannak személyek, akik bizonyos életszakaszban melletted állnak, jó barátok, de a következő fejezetnél már nem kísérnek tovább, hanem szépen, lassan eltűnnek. Ők azok, akikről most nem szeretnék beszélni, inkább az egekbe szeretném dicsérni a többieket, akik mellettem maradtak: – őt, aki általános iskolás korunk óta jó barátnőm, és mindig számíthatok rá – őt, aki lelkesen, időt nem sajnálva megszervezte a lánybúcsúbulimat – őt, aki rám szól, ha már túldramatizálom a helyzetet – őt, aki tudja, hogy mikor kell egyedül hagyni, de azt is tudja, mikor kell, hogy ott legyen – őt, aki a vicceivel mindig, mindent boldogabbá varázsol – őt, akinek a legnagyobb szíve van a világon – őt, akit hajnalok hajnalán is fel lehet verni akármiért – őt, akivel a legszuperebbet lehet bulizni – őt, aki megérti és támogatja az éppen aktuális diétámat – őt, aki átérzi és segít kilábalni az egzisztenciális válságomból Ők mind azok, akik egyfajta választott családommá váltak. Ők formálták a nézeteimet – legalább annyira, mint én az övéket -, velük nőttem fel és velük kezdtük el az életet.

Néha láthatatatlan ez a kötődés, de amikor azok a bizonyos érzelmek elvisznek, akkor egy valaki mindig ott van, hogy visszatereljen a valóságba. Nélkülük nem lennék ma az, aki. Köszönöm nektek. Igyekszem valahogy meghálálni.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #azértvannaka írásunkat is!

2017-12-17T20:11:45+00:002016. aug 17.|Tags: |

#azértvannaka

#azértvannaka Sokszor hallani, hogy igaz barátból csak egy-kettő akad az életben, akire minden körülmény közepette számíthatsz és nem csak a szebb napokon. Tudom, hogy nem átlagos, és ez gazdag, és igazán hálás emberré tesz engem, de nekem nagyon sok ilyen barátom van. Tényleg.

Olyanok, akik hajnal háromkor is felveszik a telefont és jönnek. Akik gondolkodás nélkül befogadnak a lakásukba. Akik gondoskodnak rólam, mikor beteg vagyok. Akik érzik, hogy mikor kell egy telefonhívás és tudják, hogy mikor öleljenek meg egy szó nélkül. Akik minden döntésemben támogatnak, miközben megkapom az őszinte kritikájukat. Akik hisznek bennem. Olyanok, akik tudják, hogy mikor kell fenéken billenteni és kizökkenteni. Akik a végletekig bírnak ugratni. Akikkel hajnalig lehet nevetni és tíz év után sem unalmas beszélgetni. Olyanok, akik sok mindent megértenek, de még többet elfogadnak. Főképp engem, mindenestül.

Ők tesznek olyan erőssé, hogy merhetek gyenge lenni. Ők a szívem szerinti családom.

-Száva-

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #azértvannaka írásunkat is!

2017-12-17T20:10:54+00:002016. aug 16.|Tags: |

#azértvannaka

#azértvannaka Azért vannak, hogy egy rohadt nagy képzeletbeli husánggal a fejemre sózzanak, amikor saját magam ellen cselekszem.
Emlékeztek, mit írtam a bakancslistámra?
“7. Nincs olyan önző érzés, ami fontosabb egy régi barátságnál.”

 

Nem véletlenül írtam, hogy a lista olyan dolgokról szól, amiket még tanulnom kell. Azért van körülöttem ez a csodálatos, választott családom már több, mint 10 éve, hogy együtt nevessünk, sírjunk, fejlődjünk, elengedjünk, elessünk és felkeljünk.

Köszönöm, hogy vagytok nekem és azt is, amikor néha szeretetből fejbevertek az említett husánggal. Kelletek az életembe. Nélkületek közel ennyi nem sikerült volna.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #azértvannaka írásunkat is!

2017-12-17T20:06:07+00:002016. aug 15.|Tags: |

#azértvannaka

#azértvannaka .. jóbarátok… már, akinek vannak. Nekem nincs túl sok, mondhatni nagyon kevés akad. Egy kézen megszámolható. Nem volt ez mindig így, de egy (-két) rettenetes gimnáziumi élmény óta tudatosan törekszem nem kialakítani mélyebb barátságokat, sőt, több meglévőt is leépítettem.

Azt gondolom, elkerülhetetlen, hogy akiket a legjobban szeretek a világon a családomon kívül, előbb-utóbb meg ne bántsanak. Számomra ez olyan óriási fájdalom, hogy igyekszem magam annyira távol tartani tőle, amennyire csak lehetséges. Felületesen nagyon sok emberrel jól elvagyok, könnyen barátkozom, de nem megy a mélyebb barátság kialakítása, mert nagyon félek tőle és nem értem a működését. Sokszor a meglévőket is nagyon nehéz ápolni, és néha azt érzem, az lenne a legbiztonságosabb, ha nem engednék senkit sem túl közel. A külföldi tartózkodásomra is rányomta a bélyegét ez az egész, pontosan érzem, hol kellett volna engednem, hogy tényleg jó barátok legyünk a többi önkéntessel, de nem tettem.

Azt hiszem, ha én okozom a helyzetet, az megnyugtatóbb, mintha a semmiből derülne ki, hogy jobban szeretek embereket, mint ők engem. Azt többször nem szeretném átélni. Hálás vagyok azoknak a barátaimnak, akik a hülyeségeim ellenére sem fordultak el tőlem. Köszönöm, hogy vagytok nekem, és minden körülmények között biztonságban érezhetem magam köztetek.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #azértvannaka írásunkat is!

2017-12-17T20:09:58+00:002016. aug 14.|Tags: |